Dosar penal pentru o firmă din Horia, din cauza unor deșeuri periculoase

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și ai Serviciului de Ordine Publică, împreună cu comisari de mediu și jandarmi au desfășurat, la data de 3 decembrie, un control la o societate comercială din satul Horia.

În urma activității desfășurate au fost identificate deșeuri periculoase respectiv 86 kg de baterii uzate cu conținut de plumb, iar în incinta punctului de lucru se ardeau cabluri electrice.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deşeuri ori substanţe periculoase în baza O.U.G.195/2005 și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase în baza OUG. 92/2021.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.