UPDATE – A fost identificat individul care și-a abandonat mașina lovită și fără numere de înmatriculare într-o curte din Arad. Tânărul este tocmai din județul Cluj

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

O arădeancă ce locuiește în cartierul Grădiște, din municipiul Arad, s-a trezit în această dimineață sperând că va avea parte de o duminică liniștită, însă ce a urmat i-a cam stricat ziua.

Așa se face că, femeia, în loc să își bea cafeaua de dimineață în liniște, s-a trezit că are în curtea casei o mașină, una pe care însă nu o avea cu o seară înainte, când s-a pus la somn. Numai că mașina era cam „șifonată” și îi lipseau numerele de înmatriculare, semn că există toate șansele ca respectiva mașină să fi fost implicată într-un accident serios în cursul nopții, iar șoferul probabil nu știa cum să scape de ea, așa că a lăsat-o „la nimereală”, într-o curte de pe strada Petru Rareș. Ne și putem imagina ce reacție a avut femeia, dis de dimineață, când a văzut grozăvia.

Ei bine, proprietara curții respective a sunat imediat la numărul de urgență 112 și a anunțat că are în curte un autoturism lovit și fără numere de înmatriculare, dar care nu este al ei sau al familiei sale.

Polițiștii au ridicat autoturismul și fac acum cercetări pentru a vedea cine este proprietarul său, știind deja că acesta a fost implicat într-un accident cu puțin după miezul nopții.

„În această dimineață în jurul orei 7:20, am fost sesizați prin apel S.N.U.A.U 112, de către o femeie despre faptul că în curtea imobilului său de pe strada Petru Rareș din municipiul Arad se află un autoturism avariat și fără plăcute de înmatriculare.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii Biroului Rutier care au constatat că cele sesizate se confirmă, evenimentul rutier petrecându-se în jurul orei 24:10.

Autoturismul a fost ridicat, în continuare polițiștii efectuează cercetări în vederea depistării conducătorului autoturismului și luarea măsurilor legale care se impun”, transmite inspectorul de poliție Livia Pescar, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

UPDATE

La două zile după „grozăvia” petrecută în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când o femeie din Arad s-a trezit că are în curte o mașină lovită și abandonată, dar și fără numere de înmatriculare, polițiștii au reușit să „pună mâna” pe autor. Culmea, este vorba despre un tânăr tocmai din Cluj, care după ce a fost implicat într-un accident, s-a gândit să scape de mașină, într-o curte oarecare.

Bărbatul a fost amendat atât pentru faptul că nu a declarat evenimentul rutier, respectiv că a blocat accesul într-un imobil, cât și pentru că a circulat prin Arad, după ora 22 și fără certificat de vaccinare, așa cum prevede noua situație epidemiologică de la nivelul municipiului.

Totuși, din ce ne spune comunicatul celor de la IPJ Arad, tindem să credem că tânărul clujean s-a dus singur la sediul Poliției Rutiere, pentru a se preda. Mai mult, deși nu reiese asta de nicăieri, este dubios cum a făcut asta, abia după două zile și ceva. Or, în cele mai multe dintre astfel de cazuri, cei care fac asta sunt cei care în momentul „năzbâtiei” erau băuți la volan, așteptând apoi să le treacă mahmureala și să nu mai poată fi detectat alcoolul în sânge. Dar, repetăm, acest lucru nu reiese de nicăieri, fiind doar o simplă supoziție.

„În ziua de 12 octombrie, polițiștii Biroului Rutier au identificat conducătorul autoturismului avariat și ulterior abandonat într-o curte a unui imobil de pe strada Petru Rareș din municipiul Arad, în persoana unui bărbat de 25 de ani, din localitatea Apahida, județul Cluj.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru neadaptarea vitezei la condițiile de drum, neprezentarea în vederea declarării evenimentului rutier în termenul de 24 de ore în baza O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice și blocarea accesului într-un imobil, valoarea totala a sancțiunilor fiind de 1950 de lei.

De asemenea bărbatul a mai fost sancționat contravențional cu amendă în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19, pentru neprezentarea certificatului de vaccinare și circulația pe drumurilepublice după ora 22, fiindu-i reținut și permisul de conducere pentru 30 de zile”, transmite inspectorul de poliție Livia Pescar, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.