Donație de carte de ziua lui Eminescu

Știri Arad

Scris de |

(COMUICAT DE PRESĂ) 

„Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii!” Sprijinind acest demers, Asociația pentru Reformă Civică și Democrație, prin președintele său Samuel Caba, a oferit ca donație de carte cu titlu gratuit, Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”, un număr de 32 de titluri, avându-l ca autor pe Mihai Eminescu.

„Am desfășurat o acțiune prin care am dorit să marcăm în mod deosebit atât ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu, dar și Ziua Culturii Naționale. Prin Asociația pentru Reformă Civică și Democrație am achiziționat o serie de cărți semnate de Mihai Eminescu pe care le-am donat Bibliotecii arădene, urmând să ajungă la copiii din Arad, oferite ca premii. Aș dori să mulțumesc directorului Bibliotecii A.D. Xenopol, Doru Sinaci, pentru deschidere și colaborare. Cultura unește oamenii și acum, mai mult ca oricând, trebuie să ne implicăm cu toții pentru educația și viitorul nostru ca țară. Eminescu și-a pus pecetea pe dezvoltarea României prin moștenirea literară pe care ne-a lăsat-o, moștenire pe care trebuie să o ducem mai departe”, a transmis Samuel Caba, președintele ARCD.

Adoptând cultura ca imperativ al prezentului și ca resursă inestimabilă pentru dezvoltarea durabilă într-o lume competitivă și globalizantă, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, după cum ne-a declarat d-nul dr. Doru Sinaci, director al instituției arădene, „promovează dragostea de carte și lectura ca parte integrantă a obiectivelor sale culturale și educaționale, iar mesajul transmis prin donația de carte oferită de Asociația pentru Reformă Civică și Democrație reprezintă speranța prezentului pentru ziua de mâine” deoarece volumele vor fi oferite ca premii, copiilor implicați în proiectul derulat de Secția Animație Culturală și Împrumut Carte Pentru Copii, cu ocazia zilei de naștere a marelui poet Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Naționale.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.