Doi turci, cu identităţi bulgărești false, depistaţi la P.T.F. Curtici

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, județul Arad, au depistat doi cetățeni din Turcia care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind cărți de identitate ce aveau însemnele autorităților din Bulgaria, care s-au dovedit a fi false.

În data de 11.11.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, județul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasageri în trenul care circulă pe relația București Nord-Viena, două persoane care s-au legitimat cu cărți de identitate eliberate de autoritățile din Bulgaria.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate de către cei doi pasageri la control, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare.

Astfel, colegii noștri au constatat faptul că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false total.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni turci, în vârstă de 26, respectiv 31 de ani, care au declarat că au intrat legal în România, în baza vizelor române, însă ei intenţionau să ajungă în Germania. Au luat legătura cu un cetăţean bulgar, care, în schimbul sumei de 5.000 euro, le-a înmânat documentele folosite la ieşirea din ţară.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de  fals și trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.