Doar o zi până la UTA – FC ”U” Craiova. Ambele vin după înfrângeri, iar bilanțul dintre cele două formații este perfect echilibrat, de la revenirea în prima ligă

Sursă imagine: UTA Media Design (www.uta-arad.ro / UTA-”U” Cluj)

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

A mai rămas doar o zi până când UTA va da piept, pe teren propriu, cu FC ”U” Craiova 1948. Partida se va disputa vineri seara, de la ora 21:30, pe Arena „Francisc Neuman”.

Partida de mâine pune față în față două cluburi care, de când au revenit pe prima scenă fotbalistică din România, și-au împărțit perfect egal și punctele, dar și golurile. Mai mult decât atât, ambele vin după înfrângeri la limită.

În ultima etapă, UTA a pierdut cu 1-0 pe terenul celor de la Rapid, într-o partidă pe care a părut mai degrabă foarte echilibrată, diferența de pe tabelă fiind făcută de un șut ciudat al lui Junior Morais (min. 17), șut care, deși nu a fost extrem de bine plasat, l-a surprins pe portarul Dragoș Balauru.

De partea cealaltă, FC ”U” Craiova 1948 a pierdut acasă runda trecută, tot cu același scor, având-o în față pe Petrolul Ploiești, echipă care, după înfrângerea categorică de la Arad (2-0), a reușit numai rezultate pozitive: egal cu Sepsi și victorii la limită cu ”U” Cluj, Rapid și Craiova.

Cum spuneam, de la revenirea în Liga 1, UTA și FC ”U” Craiova și-au împărțit frățește și punctele, dar și golurile. Astfel, în octombrie 2021, arădenii se impuneau cu 1-0, la Arad, după autogolul lui Radu Negru. În partida retur, scorul a fost 1-1, Andrea Compagno marcând în minutul 56, iar Easton Ongaro egalând în prelungirile partidei. După două luni și jumătate, în mai 2022, cele două formații s-au întâlnit din nou, în Play-Out-ul Ligii 1, iar craiovenii s-au impus cu 1-0, prin golul marcat de Dominik Kovacic în minutul 50.

În ceea ce privește clasamentul, cele două formații au câte 7 puncte, cu câte 2 victorii, un egal și trei înfrângeri în dreptul fiecăreia, însă FC ”U” Craiova este pe locul 10, iar UTA pe 12, cauza fiind golaverajul mai bun al oltenilor (8-7 Craoiva / 4-7 UTA).

Până și la capitolul antrenori, mai că am putea spune că este egalitate, ambele formații mergând pe mâna unor tehnicieni fără licență PRO. Așadar, nici Ilie Poenaru și nici Marius Croitoru nu au reușit, cel puțin până în momentul de față, să obțină această licență PRO.

Ar mai fi de precizat și faptul că Andrea Compagno, cel care a marcat în poarta formației arădene sezonul trecut, este în acest moment cel mai bun marcator din Superliga, cu cinci reușite. Celelalte trei goluri marcate de formația lui Croitoru au fost reușit de Benjamin Van Durmen (2) și Sekou Sidibe.

De partea cealaltă, cele patru goluri ale formației lui Poenaru au fost marcate în doar două partide, ambele pe teren propriu. David Miculescu, plecat între timp la FCSB a marcat de două ori cu Petrolul, iar Virgiliu Postolachi și Juan Bautista Cascini au marcat câte un gol în victoria 2-1 cu ”U” Cluj.

Cu cine va juca Poenaru?

Dacă nu se mai întâmplă nimic până în această ultimă zi rămasă până la partida dintre UTA și FC ”U” Craiova 1948, Ilie Poenaru se va putea baza pe aproape tot lotul, cu excepția portarului Florin Iacob, care încă este accidentat. Astfel, este destul de clar că titularul dintre buturi va fi Dragoș Balauru.

Ținând cont de prestația destul de solidă pe care formația arădeană a avut-o Giulești, este foarte probabil ca linia de fund să rămână neschimbată, cu Vukcevic, Benga, Chindriș și Hoxhallari. Dar, cine știe, poate că Poenaru decide să le dea o șansă și lui Erico sau Dobrescu, aceștia fiind cam singurii fotbaliști din compartimentul defensiv care ar putea emite în acest moment pretenții pentru echipa de start. Ar mai fi Aly Abeid, dar nu este clar dacă fotbalistul din Mauritania este pus la punct cu pregătirea fizică.

La mijloc, Bautista Cascini este „bătut în cuie”, fiind, fără discuții, cel mai în formă fotbalist al Bătrânei Doamne în acest început de sezon. Aici, față de partida cu Rapid, va exista clar minim o schimbare, având în vedere că Idriz Batha a luat roșu etapa trecută. Este foarte posibil ca Damian Isac să fie din nou titular la mijlocul terenului, atât din lipsă de opțiuni pe această poziție, cât și pentru că Isac se încadrează în „regula jucătorului U21”. Chiar dacă nu a făcut un meci foarte bun cu Rapid și chiar dacă pare că antrenorul nu pare prea entuziasmat de el, Isac este cel mai bine cotat junior din lotul lui Poenaru. De asemenea, partida de mâine și absența lui Batha ar putea fi de bun augur pentru Desley Ubbink și pentru revenirea acestuia printre titulari. Singura altă opțiune viabilă, cu excepția olandezului, fiind Florentin Matei, însă nici acesta nu a „rupt gura târgului” atunci când i s-a dat ocazia.

De la mijloc în sus, în benzi, favoriți pentru a fi titulari sunt Wesley Jobello și Philip Otele. Alte opțiuni pentru cele două poziții sunt Albert Stahl și tinerii Raul Șteau și Claudiu Negoescu. Stahl a lipsit cu Rapid, acesta fiind împrumutat la Arad de la formația giuleșteană. În ceea ce îl privește pe Șteau, este cât se poate de limpede că acesta este printre favoriții lui Poenaru, tehnicianul fiind cel care a insistat pentru aducerea lui la Arad, deși, cel puțin până acum, tânărul fotbalist pare că nu este câtuși de puțin ceea ce trebuie. Șteau a intrat în toate cele șase partide din acest sezon, dar nu a demonstrat absolut nimic pozitiv, ba dimpotrivă. De partea cealaltă, Negoescu nu a primit vreo șansă până în acest moment, pentru a demonstra ce poate, deși fanii cer asta la fiecare meci.

În atac, Poenaru are trei opțiuni: Virgiliu Postolachi, Claudiu Keșeru și Orhan Ademi. Până în acest moment, moldoveanul Postolachi pare cel mai în formă atacant din lotul arădenilor, însă are o singură reușită. De partea cealaltă, despre Claudiu Keșeru putem spune că este decepția acestui început de sezon. Acesta a venit la Arad din postura de vedetă și cu un salariu uriaș (13.000 de euro/lună. Veteranul cu multe meciuri și multe goluri în Liga 1 (România), Ligue 1 și Ligue 2 (Franța), Parva Liga (Bulgaria), dar și în cupele europene, nu a reușit mai nimic pozitiv la UTA, ba din contră. Pe teren, acesta s-a remarcat negativ prin lipsa de inspirație, mulți nervi și multe gesticulări la adresa colegilor și spre banca tehnică. În afara terenului, se bănuiește că acesta ar fi intrat într-un soi de conflict cu Ilie Poenaru, fiindcă antrenorul pare că nu îi acceptă ifosele de vedetă. În același timp, se bănuiește că același Keșeru ar fi „sifonul” din vestiarul arădenilor și cel care provoacă atmosferă negativă, chiar și antrenorul său lăsând cumva să se înțeleagă acest lucru, chiar dacă nu a spus-o cu subiect și predicat. Despre Ademi nu putem spune prea multe, acesta având patru apariții în tricoul alb-roșu, toate din postura de rezervă, însă elvețianul nu a reușit să impresioneze deocamdată.

Formația cu care preconizăm că va începe Poenaru în partida de mâine seară este: Balauru – Vukcevic, Benga, Chindriș, Hoxhallari – Cascini, Isac, Ubbink – Jobello, Otele – Postolachi.

Partida dintre UTA și FC ”U” Craiova va fi arbitrată de centralul Cătălin Popa, ajutat în cele două tușe de George Neacșu și Romică Bîrdeș. Rezervă va fi Szalbocs Kovacs (fratele lui Istvan Kovacs). În cabina VAR se vor afla Florin Andrei și Alexandru Vodă. Observatori vor fi Zoltan Szekely, pentru arbitraj, respectiv Marian Ivan, pentru joc.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.