Doar două schimbări în primul 11 pentru meciul cu Voluntari? Tudorie aproape sigur ratează debutul

Sport

Scris de Giuliano Junc

UTA întâlnește sâmbătă de la ora 14 în deplasare pe FC Voluntari și abordează partida, cel puțin declarativ, cu gândul la toate cele trei puncte, pentru a recupera din punctele pierdute (prea) ușor în acest sezon. Ultimele care pot fi încadrate în această categorie sunt cele două cedate luni Botoșaniului, chiar pe teren prorpiu, la capătul unui meci în care Bătrâna Doamnă a dezamăgit atât ca rezultat cât și ca exprimare. Pe cale de consecință teoretic sunt de anticipat schimbări în primul 11, lucru confirmat astăzi chiar de către antrenor, care a precizat că modificările nu vor fi masive ci vor viza doar doi jucători.

Prima dintre ele este logică, deoarece fundașul central Ibrahima Conte a fost suspendat trei etape. Înlocuitorul său va fi probabil Marko Stolnik, așa cum a dat de înțeles antrenorul, asta deși cel care a intrat în locul lui Conte la meciul cu Botoșani, Ariel Lopez, a reușit să marcheze golul egalizator în minutul 90. Postul de bază al lui Lopez este însă cel de mijlocaș defensiv și, chiar dacă poate juca fără probleme fundaș central, tehnicianul de pe banca Bătrânei Doamne pare să prefere totuși un stoper de meserie, mai ales că una dintre armele cele mai importante ale ilfovenilor este masivul atacant Adam Nemec.

A doua modificare pe care o va opera antrenorul în primul 11 va fi, cel mai probabil, reintroducerea în echipa de start a lui Claudiu Micovschi, jucătr care în meciul cu FC Botoșani a fost suspendat. Micovschi își va relua poziția de aripă dreapta însă asta nu înseamnă neapărat trecerea lui Rareș Pop pe bancă. La conferința de presă de astăzi antrenorul și-a manifestat nemulțumirea față de evoluția slovacului Fabry în meciul de luni, dând de înțeles că ia în calcul și varianta de a-i da acestuia puțin timp pe banca de rezervă. Rareș Pop a mai fost folosit în spatele vârfului în partida din tur cu Rapid, când a și reușit să înscrie.

O altă variantă ar fi pentru acea poziție și portughezul Joao Pedro însă acesta, de care antrenorul se declară foarte mulțumit în urma antrenamentelor din ultimele săptămâni, s-ar preta și pe o poziție în centrul liniei mediene. Atât Freitas cât și Mihai au greșit grav și decisiv la meciul cu FC Botoșani iar dacă al doilea a fost cumva reconfirmat ca titular în ciuda erorii, nu este așa sigur că brazilianul își va mai păstra locul în primul 11. Inconstanța sa în joc s-ar putea să-i prilejuiască prima șansă portughezului de a demonstra ce poate încă din primul minut. Iar pe aceeași poziție uruguayanul Lopez, poate spera și el că golul care i-a adus echipei un punct, i-ar putea aduce și lui o titularizare.

Așadar, deși antrenorul a declarat că vor fi doar două modificări în lot, nu este sigur că în realitate numărul „implanturilor“ în primul 11 nu va fi totuși puțin mai mare. Ce pare cert e că sistemul 4-2-3-1 va fi păstrat și că în banda stângă va juca tot Diogo Rodrigues. Din declarațiile șefului staff-ului tehnic, UTA discută în acest moment cu doi fundași stânga dar până la ora meciului este imposibil ca vreunul dintre ei să semneze cu UTA și să fie gata de joc.

Gata de joc nu va fi se pare nici Alexandru Tudorie, chiar dacă este la Arad de la începutul săptămânii. Fotbalistului nu i-a venit cartea verde din Arabia Saudită și sunt șanse mari ca atacantul de 1 milion de euro al UTA-ei să își amâne debutul în tricoul Bătrânei Doamne. În schimb ar putea să intre pe parcursul meciului Cătălin Vulturar, primit de antrenor cu ironie pedagogică, „Mister“ intonându-i mijlocașului împrumutat de la Rapid, prima strofă din „De la Dunăre la Sena“.

Partida FC Voluntari – UTA va avea loc sâmbătă de la ora 14:00 pe stadionul „Anghel Iordănescu“ din localitatea ilfoveană.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.