duminică, 21 iulie, 2024

Discobolul Motorca, locul 5 la FOTE

Distribuie articolul

Aradul a avut un reprezentant important în delegaţia României participantă la Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiţie care a avut loc în Slovenia, la Maribor, în perioada 23-29 iulie. Atletul Mihai Motorca (dublă legitimare CSŞ Gloria – CSM Arad) a fost portdrapelul României la această competiţie, alături de gimnasta Alexia Vânoagă. De asemenea, în calitate de medaliat cu aur la ediţia de anul trecut, Motorca era unul dintre candidaţii importanţi la o medalie în proba de aruncare a discului.

Din păcate concursul de anul acesta s-a dovedit a fi mult mai dificil. Motorca a intrat în finală cu o aruncare de 59,17 metri, al doilea timp din calificări şi totodată o aruncare superioară celei cu care a câştigat aurul anul trecut în Slovacia (57,12). În ultimul act însă a aruncat doar 56,85, rezultat care l-a clasat în final pe locul 5. Pentru a prinde podiumul, sportivul nostru ar fi trebuit să îşi depăşească performanţa din calificări, finala fiind una de un nivel ridicat, dovadă că polonezul Jakub Rodziak, care a avut cel mai bun timp în calificări, a terminat în finală abia pe locul 8. Podiumul concursului a fost format din Conjungo Taumhas (Franţa) – aur cu 61,71, David Jarolimek (Cehia) – argint cu 60,05 metri şi Cian Crampton (Irlanda) – bronz cu 59,32.

Mihai Motorca, desemnat anul trecut drept cel mai bun atlet român sub 18 ani, este pregătit de profesorul Constantin Miclea.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți