Din septembrie, arădenii pot beneficia la Spitalul Județean și de „Angio CT coronarian”

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

De luna aceasta, Secția Clinică Cardiologie împreună cu Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală asigură o nouă investigație imagistică utilă în diagnosticul și monitorizarea bolii coronariene și anume Angio CT coronarian!

„Efectuarea investigațiilor imagistice de tip Angio-CT, la Arad, contribuie la dezvoltarea serviciilor medicale oferite, la nivelul secției, pacienților cardiaci. Pacienții care vin la spital, cu simptomatologie specifică, beneficiază de servicii medicale imagistice efectuate în vederea stabilirii unui diagnostic corect și rapid, deoarece unele afecțiuni nu pot fi, întotdeauna, depistate ecografic”, a explicat dr. Adina Pop Moldovan, medic șef Secție Clinică Cardiologie.

Medicul șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, dr. Oana Amza a precizat că: „În vederea extinderii portofoliului de investigații imagistice de tip Angio CT, un medic și asistenți de radiologie și imagistică medicală au fost instruiți la București și Budapesta, în vederea efectuării investigației imagistice de tip Angio CT coronarian. Investigația se efectuează în colaborare cu un medic cardiolog și este deosebit de importantă pentru pacienții cu afecțiuni cardiace, cu indicație de Angio CT coronarian.

Investigațiile sunt efectuate de către doi medici – dr. Radu Lala, medic primar cardiologie, respectiv dr. Mihaela Baci, medic primar radiologie și imagistică medicală, împreună cu asistenți de radiologie.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.