duminică, 21 iulie, 2024

Din cauza unui tâmpit, în loc să fie pe Mureș, să caute un copil dispărut în ape, mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la un incendiu inexistent

Distribuie articolul

Vă spunem din capul locului că nu ne ferim să-i facem tâmpiți, public și răspicat, pe cei care se comportă așa cum s-a comportat un individ din Arad, astăzi, în jurul orei 13:30.

Așa se face că, în jurul orei 13:30, un bărbat a apelat Serviciul Național pentru Apelui de Urgență (SNAU) 112, anunțând că o casă de pe strada Ana Ipătescu din municipiul Arad este cuprinsă de flăcări.

Evident, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a trimis rapid în zonă două autospeciale de stingere, o autospecială SMURD, o autospecială de primă intervenție și comandă, respectiv doi ofițeri și zece subofițeri.

Doar că toată această desfășurare de forțe a fost total inutilă, fiindcă la fața locului nu era vreun incendiu sau altceva, deși au purecat toată strada, pompierii bătând în fiecare poartă.

Ei bine, dacă de obicei astfel de cazuri se lasă doar cu o cheltuială inutilă a autorităților, pentru amuzamentul unor TÂMPIȚI, astăzi avem în față un caz mult mai grav.

Anume, în timp ce o mulțime de angajați ai ISU Arad, cu tot cu echipamente și autospeciale, se deplasau inutil pe Ana Ipătescu la presupusul incendiu, un alt apel la 112 anunța cu groază că un copil de numai 14 ani a dispărut în apele Mureșului, după ce acesta intrase să facă o baie, martori fiind doi colegi de-ai copilului, la rândul lor de 14 ani.

În paralel, pentru a nu rămâne descoperiți pe baza din Arad, pompierii și-au chemat în ajutor colegii de la punctul de lucru din Vladimirescu, aceștia din urmă ajungând în baza din Arad în cazul în care apare vreun alt apel la 112 pentru municipiul Arad.

„Vi se pare distractiv? Oameni buni, noi suntem aici 24 de ore din 24 pentru a veni în sprijinul dumneavoastră. Apelarea numărului unic de urgență trebuie făcută doar în caz de urgență. În timpul în care patru echipaje se deplasează la o alertă falsă, alți semeni de-ai noștri pot avea nevoie de ajutor, iar noi să nu putem răspunde solicitării, pentru că nu mai avem forțe disponibile”, își strigă amărăciunea, în numele colegilor săi și nu numai, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, maiorul George Pleșca.

În final, noi vă mai spunem doar atât: nu fiți tâmpiți și nu mai sunați aiurea la 112, pentru că, dacă voi sunteți tâmpiți, alții își pot pierde viețile!

P.S. – Cel mai probabil, chiar în aceste momente, polițiștii încearcă să dea de urma celui care a sunat abuziv la 112 și să ia măsuri împotriva acestuia.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți