Delegație a Casei Româno-Chineze, în vizită la Consiliul Județean Arad

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

O delegație a Casei Româno-Chineze de la București a fost primită astăzi la Consiliul Județean Arad de președintele Iustin Cionca. Vizita a precedat evenimentul de lansare al unui centru suport pentru tinerii chinezi care vin în comunitatea arădeană, un proiect al Casei Româno-Chineze Arad. Președintele Iustin Cionca a propus Centrului Educațional Româno-Chinez din Arad ca la Consiliul Județean Arad și la instituțiile subordonate să se realizeze o platformă de practică pentru tinerii din Republica Populară Chineză care vor fi angrenați în acest proiect.

„Reconfirm parteneriatul dintre Consiliul Județean Arad, Casa Româno-Chineză și Universitatea ,,Aurel Vlaicu” și îi felicit pentru generarea acestui proiect. Consiliul Județean are o relație de prietenie cu China, fiind înfrățit cu Provinciile Fujian și Hainan. Prin aceste parteneriate dezvoltăm cooperarea între instituţiile de cultură, sănătate, învăţământ, turism și mediu din unităţile administrativ-teritoriale”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Județul Arad s-a înfrățit cu Provincia Fujian în anul 2020, iar înfrățirea dintre Județul Arad și Provincia Hainan a fost semnată în 2000, fiind în prezent una dintre cele mai longevive colaborări cu parteneri din afara României.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.