marți, 18 iunie, 2024

Decizie surprinzătoare a clubului UTA, care a renunțat la Tiberiu Căpușă

Distribuie articolul

UTA a anunțat în această seară prima despărțire din această perioadă de transferuri, iar numele jucătorului la care s-a renunțat este de natură să ridice semne de exclamare, deoarece este unul dintre jucătorii de bază ai echipei în sezonul recent încheiat: Tiberiu Căpușă! Dar iată comunicatul clubului:

„Mulțumim, Tiberiu Căpușă!
Clubul UTA nu a mai dorit prelungirea întelegerii cu Tiberiu Căpușă, jucător care se desparte de roș-albi în acest final de săptămână.
Îi mulțumim pentru aportul adus în acest sezon și îi dorim mult succes în viitor!“

Așadar prin acest comunicat clubul UTA practic își asumă această despărțire, caz în care motivele nu pot fi decât două: randamentul fotbalistului sau pretențiile financiare ale acestuia vizavi de oferta pentru prelungirea contractului.

Este greu de crezut că la baza deciziei a stat randamentul jucătorului. De la sfârșitul lui septembrie de când a venit la Arad, Căpușă a avut 29 de apariții în meciurile oficiale pentru UTA, toate în Superliga. În 24 dintre aceste partide a fost titular iar în 22 integralist, media sa de joc fiind de 79,06 minute jucate pe meci. Are 2 goluri marcate și 3 pase decisive iar în rundele 25 și 26 a fost selecționat de LPF în echipa etapei. De asemenea, în acest final de sezon, a purtat de trei ori pe braț banderola de căpitan de echipă.

Mult mai probabilă este ipoteza unei diferențe insurmontabile între ceea ce era dispus clubul să îi ofere în materie de nou contract și ceea ce a cerut jucătorul. Este evident că supralicitând peste măsură importanța și greutatea acestui loc 7 de la finalul campionatului, conducerea clubului precum și antrenorul Mircea Rednic au ridicat și pragul pretențiilor jucătorilor; deoarece e firesc ca atunci când vorbești despre clasarea din acest sezon ca despre o performanță unică în ultimii 50 de ani de existență ai clubului și jucătorii să dorească să simtă în conturi valoarea respectivei performanțe.

Din păcate, așa cum s-a demonstrat de nenumărate ori în ultimii ani, Alexandru Meszar și „asociații“, așa cum îi place să-i numească, sunt incapabili să asigure clubului un buget care să permită contracte pe durată mai lungă cu jucătorii sau satisfacerea pretențiilor acestora la reînoirile înțelegerilor. În aceste condiții, în ciuda ambiției lui Mircea Rednic, clamată sub afirmația „la anul vreau mai mult“ și în ciuda dorinței și speranțelor, suporterilor și vara aceasta UTA o va lua de la capăt: o parte a jucătorilor vor pleca deoarece nu au făcut față cerințelor antrenorului dar mai există și o altă categorie de jucători, pe care UTA nu-i va mai putea ține, deși ar avea nevoie de aportul lor. Mai grav este faptul că în majoritatea cazurilor, acești jucători pleacă liberi de contract sau pe sume derizorii.

Sigur, despre această a doua categorie de jucători, care e posibil ca la startul noului sezon să nu mai îmbrace tricoul UTA-ei, nu vorbește nimeni din club, dar iată că realitatea existenței sale este dezvăluită de comunicatul din această seară. Căpușă a deschis lista, cine mai urmează?

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți