De neconceput! Același boschetar care luni seara a spart vitrinele unui supermarket din zona Gării, a spart vitrina aceluiași supermarket în Podgoria, după doar două zile

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Așa ceva este de neconceput! Sigur vă mai amintiți despre scandalul care a avut loc în urmă cu trei zile, luni seara, în zona Gării din municipiul Arad, unde un om al străzii (boschetar – în limbajul de stradă) efectiv a făcut ravagii într-un supermarket, spârgând o vitrină din interiorul magazinului, iar mai apoi a spart unul dintre geamurile exterioare.

La scandalul de luni seara au ajuns și polițiștii, polițiștii locali și jandarmii, dar și un echipaj medical. Scandalagiul, un individ în scaun cu rotile, a fost calmat cu greu de autorități, acesta înjurând și scuipând pe toată lumea prezentă. Ulterior, acesta a fost luat și dus la secția de Psihiatrie, conform procedurilor.

Însă, așa cum spuneam și în articolul publicat de Arad Obiectiv luni seara, imediat după scandal, era foarte probabil ca, după nici 24 de ore, individul să se plimbe din nou liber pe străzile Aradului și să recurgă din nou la astfel de gesturi teribiliste și care pun în pericol siguranța arădenilor.

Și nici n-a durat mult până când individul în cauză a recidivat.


Citește și: Scandal, geamuri sparte și un magazin vandalizat în zona Gării | Foto


Astfel, încă de seara trecută am primit o informație potrivit căreia, același individ agresiv de luni seara, este din nou liber și că a făcut din nou scandal într-un supermarket din Arad. Întâmplător sau nu, era vorba despre un magazin al aceleiași companii, însă de data aceasta era vorba despre magazinul situat în zona Podgoria. Adică la mai puțin de un kilometru de primul magazin.

Astăzi, informația primită de Arad Obiectiv cu o seară înainte s-a și adeverit, printr-un comunicat de presă emis de Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad. Evident, reprezentanții Jandarmeriei nu afirmă faptul că a fost vorba despre același individ, dar sursele noastre sunt de încredere, așa că ne bazăm pe informațiile primite.

„Miercuri seara, în jurul orei 20.30, un echipaj de jandarmerie a fost solicitat prin apelul unic de urgență 112, să intervină la sediul unei societăți comerciale din municipiul Arad, unde un bărbat de aproximativ 39 de ani a agresat verbal angajații societății, după care a spart un geam termopan de la ușa de la intrare.

Echipajul de Jandarmerie a ajuns de urgență la adresa indicată și l-a identificat pe bărbatul reclamat în fața societății comerciale. Acesta era încă agresiv cu toate persoanele prezente în acea zonă.

În urma verificărilor preliminare efectuate, jandarmii au constatat faptul că, fără niciun motiv întemeiat, bărbatul, după ce și-a cumpărat o sticlă cu alcool, la ieșirea din unitate comercială a adus injurii angajaților și a spart cu intenție geamul termopan de la ușa de la intrare.

Având în vedere reacțiile agresive nejustificate ale bărbatului, jandarmii au solicitat la fața locului un echipaj de ambulanță pentru al transporta pe acesta la o unitate medicală de specialitate.

Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Totodată a fost sancționat și contravențional cu amendă în valoare de 500 lei pentru aducere de injurii și expresii jignitoare”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Arad.

Fiindcă am văzut reacțiile publice apărute după articolul publicat de noi luni seara, trebuie să lămurim câteva aspecte. În primul rând, trebuie menționat faptul că cetățenii își varsă degeaba supărările pe polițiști și pe jandarmi, blamându-i pentru prezența atâtor oameni ai străzii în municipiul Arad, mai ales în zona Gării sau zona Podgoria. Nu, nu ei sunt vinovați pentru situația de față, ci autoritățile, fie ele locale sau centrale, care nu sunt capabile să emită niște legi clare în acest sens și care sunt incapabile să găsească soluții pentru rezolvarea acestor probleme. Ce pot face jandarmii și polițiștii este să aplice legea, o lege șubredă și subțire, care le permite doar să constate cele întâmplate, în cazul unui scandal, să aplaneze conflictul, să-i amendeze pe cei implicați și eventual, cum a fost cazul acestui individ, să-l ducă la psihiatrie preț de câteva ore. Pentru astfel de fapte, cum sunt cele ale individului în cauză, nu-l pot aresta și nici nu-l pot ține la psihiatrie mai mult de câteva ore, fiindcă și acolo este nevoie fie de consimțământul persoanei în cauză, fie de consimțământul rudelor apropiate. Și vă spunem asta din câteva experiențe trăite chiar de noi.

Ce nu putem noi să înțelegem este, cum de un consiliu local nu-și poate face curat în ogradă și nu găsește soluții viabile pentru astfel de situații!? Sau, dacă ei nu pot, nu putem înțelege cum de parlamentarii, adică cei care dau legile țării, nu sunt capabili să legifereze clar în acest sens!? O să evităm să dăm nume în acest moment, aflându-ne în plină campanie electorală, dar știm cazuri de parlamentari cu mai multe sau mai puține mandate în CV-uri, pe care dacă îi întrebăm dacă au avut vreodată vreo inițiativă legislativă, vor ridica din umeri. Și ne referim la inițiative legislative ale lor, nu pe care și-au pus semnătura la grămadă, alături de alți colegi de-ai lor. Așadar, ne scuzați, domnilor parlamentari, dar, în timp ce voi stați de geaba prin Parlament, pe noi ne omoară boschetarii pe străzi. Poate vă îndurați de noi, măcar în al doisprezecelea ceas…

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.