De azi se vând bilete la meciul cu Dumbrăvița. Conducerea UTA-ei dă din nou cu bâta-n baltă pe partea de comunicare.

Sport

Scris de Giuliano Junc

CSC Dumbrăvița a acceptat să joace la Arad partida cu UTA în speranța unui câștig financiar mai substanțial decât cel care l-ar fi înregistrat la Ghiroda, acolo unde își joacă meciurile de pe teren propriu în această perioadă. Ei bine începând de astăzi după-amiază, bănățenii pot începe să își calculeze profitul deoarece de la ora 15:00 se dă drumul la vânzarea în sistem online pentru meciul de Cupă. Clubul a anunțat că va comercializa și bilete în format fizic, la stadion, în ziua meciului, începând cu ora 16:00. Prețul biletelor este neschimbat față de meciurile din Superliga:

 

Spre deosebire de sezonul trecut, clubul a decis ca anul acesta la meciurile din Cupa României abonamentele să fie valabile, lucru pe care nu știm dacă cei de la Dumbrăvița îl cunoșteau în momentul în care și-au dat acceptul să joace la Arad. Rămâne de văzut câți spectatori vor fi interesați de acest meci în afara abonaților, asta deși după victoria de aseară cu FCSB, entuziasmul s-ar putea să asigure acestei partide aparent dezechilibrate, o asistență mai mare decât ne-am aștepta.

Nu putem să nu remarcăm și o nouă dublă gafă comisă de club, care anunță că „Începând cu această dată, abonamentele sunt valabile și pentru meciurile de Cupă. Clubul va asigura abonaților, în compensație, acces gratuit în atâtea meciuri de Cupă câte jocuri UTA nu va putea disputa la Arad din cauza unei eventuale lucrări de reabilitare a gazonului și a infrastructurii Arenei Francisc Neuman.” Ce au omis cei de la UTA e faptul că, în varianta în care UTA se calfică în grupe, meciurile din această fază a competiției se vor desfășura tot în perioada în care vor fi lucrări de la stadion. Deci pentru a putea compensa abonaților pierderile suferite ca urmare a jocurilor pe care nu le vor putea urmări pe propriul stadion, UTA ar trebui să se califice în fazele finale și să joace atât în sferturi cât și în semifinale pe teren propriu. Și nici atunci nu ar fi suficient, deoarece vorbim în acest super optimist scenariu de 3 partide, în timp ce UTA va juca departe de Arad 5 meciuri în această toamnă, inclusiv derby-urile cu Dinamo și Rapid. Asistăm așadar la o nouă încercare a amatorilor din conducerea UTA-ei de a păcăli, de a arunca praf în ochii celor mai fideli suporteri.

Dincolo de asta nu putem să nu punctăm și lipsa crasă de profesionalism a unui asemenea anunț care pornește aprioric de la premisa că meciul de joi e o simplă formalitate și că UTA se va califica în grupe. Lăsând la o parte aroganța unei asemenea premise (și am văzut aseară ce pățește echipa mai bună atunci când are o asemenea atitudine), este deranjantă în primul rând lipsa de respect față de adversar, cu atât mai mult cu cât acesta a acceptat să joace meciul la Arad. Sigur, noi ori suporterii ne permitem să gândim la modul „nu există să nu ne calificăm” dar poziția oficială a unui club trebuie să fie, așa cum spuneam, una decentă față de adversar, oricât de mică ar fi „buturuga”. Dar la un club care nu-și respectă suporterii, ce așteptări să mai avem în materie de respect pentru adversari?!

Meciul CSC Dumbrăvița – UTA, din play-off-ul Cupei României, va avea loc joi 31 august de la ora 20:00.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.