Cu un simplu SMS poți face ca zeci sau sute de copii cu afecțiuni grave de sănătate să primească tratamente gratuite din partea Centrului de recuperare pediatrică „Dalia”

Social

Scris de Arad Obiectiv

De mai bine de un an de zile, Asociația „Dalia” a pus în funcțiune Centrul de recuperare pediatrică ce poartă același nume. A fost primul centru de acest tip din Arad, care și-a propus încă de la început să ofere tratamente gratuite copiilor grav bolnavi, proveniți din medii defavorizate sau din familii cu posibilități reduse.

În 31 octombrie 2022 Centrul de recuperare pediatrică „Dalia” și-a deschis oficial ușile și, de atunci și până astăzi, peste 100 de copii cu afecțiuni grave au beneficiat de consultații medicale și/sau terapii gratuite. Chiar și în acest moment, sunt 75 de copii care primesc regulat, tot gratuit, ajutor din partea specialiștilor din cadrul Centrului de recuperare.

Însă, așa cum știm cu toții, pentru ca acești copii să poată primi tratamente gratuite, este totuși nevoie de bani. Vorbim despre acoperirea costurilor de funcționare a Centrului, despre plata specialiștilor care lucrează acolo, dar și despre costuri ce țin de tratamente. În acest sens, Asociația „Dalia” se bazează pe sponsorizări și donații, adică pe ajutor de la companii și de la persoane fizicie.

Până acum, la Centrul de recuperare „Dalia” au fost și sunt tratați copii cu paralizie cerebrală – tetrapareză spastică, tulburări din spectru autist, Spina Bifida, artrogripoză, sindrom ADHD, sindrom Down, retard psiho-motor sever, epilepsie, amiotrofie spinală, hidrocefalie, traumatism cranio-cerebral, dar și alte malformații concenitale grave, boli genetice și sindroame rare. Centrul oferă gratuit acestor micuți bolnavi ședințe de kinetoterapie, masaj medical, terapia VibraMoov, terapia ShockWave, electroterapie, terapia Vojta, logoterapie sau terapie ocupațională.


Citește și: Clădirea Centrului de recuperare pediatrică „Dalia”, primul din Arad care își propune să ofere tratament gratuit copiilor cu posibilități limitate, a fost finalizată. Urmează dotările


Cum spuneam, toate aceste tratamente și terapii presupun costuri, iar ele sunt oferite în mod gratuit micuților, însă pentru aceste costuri este nevoie de donații. Pentru acest lucru, reprezentanții Asociației „Dalia” fac apel la bunătatea oamenilor, a oamenilor simpli, dar și a oamenilor care conduc companii și care pot veni în sprijinul acestor micuți.

Ei bine, începând de acum, oricine poate veni în sprijinul Asociației și a Centrului de recuperare, implicit a acestor copii bolnavi, cu un simplu SMS. Oricine poate trimite un SMS la numărul „8864” cu textul „DALIA”. Trimițând acest SMS veți dona lunar suma de 4 euro în conturile Asociației „Dalia”. Poate că, aparent, o sumă de 4 euro este una mică, însă venită din partea a sute sau mii de oameni, această sumă poate ajuta la tratarea a zeci sau sute de copii bolnavi.

Trimite SMS la numărul „8864” cu textul „DALIA” și donează lunar 4 euro!

Ajută și tu copiii cu afecțiuni grave de sănătate să beneficieze gratuit de terapii de recuperare medicală!

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.