vineri, 19 iulie, 2024

Cu Dumbrăvița UTA are misiunea de a întreține entuziasmul suporterilor

Distribuie articolul

Victoria cu FCSB de luni seara a generat un nou val de entuziasm sau măcar de atmosferă pozitivă în jurul echipei. Dacă în ceea ce privește managementul clubului apele sunt mai mult decât tulburi, fanii au reînceput să spere că măcar sportiv echipa va reuși să se mențină la suprafață. O victorie cu FCSB, chiar fără o prestație strălucitoare, chiar și în contextul evoluție sub așteptări a adversarului, nu poate decât să genereze încredere și optimism.

Este important însă ca acest optimism să nu treacă dincolo, în teritoriul aroganței. Pe UTA o așteaptă în această seară o partidă din care are prea puțin de câștigat și enorm de pierdut. Un meci pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița nu poate avea alt deznodământ decât victoria și poate nici aceasta nu e suficientă, fanii având pretenția ca măcar în fața unui adversar dintr-o ligă inferioară să nu aibă emoții. Experiențele din anii trecuți (eliminările neașteptate ori rușinoase cu U. Cluj sau CSO Filiași sau calificarea chinuită cu Foresta Suceava) trebuie să ne pună în gardă și să-i facă pe jucători să trateze cu maximă seriozitate adversarul.

CSC Dumbrăvița a reușit nu mai departe de anul trecut să ajungă în grupele Cupei României, după ce a eliminat Politehnica Iași, echipă față de care, am văzut recent, superioritatea UTA-ei nu este foarte mare. Ce-i drept, antrenorul oaspeților, Cosmin Stan, a declarat că prioritatea bănățenilor o reprezintă campionatul și că echipa pe care o antrenează nu are capacitatea de a juca în aceeași formulă în ambele competiții. Sugestia că Dumbrăvița, oricum o echipă inferioară valoric, va alinia la Arad o echipă cu mai multe rezerve în componență, poate fi însă o capcană. În fotbal, indiferent de numele jucătorilor, nu știi niciodată cu adevărat ce te așteaptă pe teren.

Revenind la UTA, în mod normal băieții conduși astăzi de Sorin Rădoi ar trebui să fie extra motivați și de dorința de a-i face antrenorul Mircea Rednic o bucurie. Puriul este în spital după ce a suferit un infarct și, chiar dacă starea sa este una bună, e clar că nu are câtuși de puțin nevoie de stes, griji sau supărare. Noi sperăm ca utiștii să înscrie azi cât mai multe goluri și pe toate să i le dedice unui antrenor care le-a oferit cecuri în alb și garanții în fața suporterilor, chiar și atunci când prestațiile lor din teren nu prea justificau asta.

De asemenea, ne-ar plăcea să credem că jucătorii UTA-ei vor da azi totul pe teren și pentru a marca un moment simbolic pentru viața acestui club și a acestui oraș: nașterea celui mai nou membru al dinastiei Neuman, Richard Nicholas Neuman de Vegvar, fiul lui Charles de Vegvar, nepotul Baronului Francisc Neuman. Pentru asta însă ar trebui ca numeroșii jucători ajunși la Arad de pe alte meleaguri să fie puși în temă de către reprezentanții clubului, vizavi de importanța simbolică a acestui moment. Dar cum Charles tocmai ce-a semnat ieri adeziunea la Suporter Club UTA, avem mari îndoieli că acest lucru se va întâmpla. Dar poate arădenii sau românii mai vechi din lot vor prelua azi această misiune în vestiar.

Parida din această seară va începe la ora 20:00 și, cei care nu vor fi pe stadion, o vor putea urmări video pe platforma online frf.tv. Atenție însă pentru cei care nu au mai folosit până acum această platformă, conținutul este gratuit dar pentru a avea acces la el trebuie să vă faceți cont. Iar cum confirmarea poate dura și câteva ore, cei care sunt în această situație ar fi bine să facă acest lucru din timp. Altfel, partida va fi acoperită și de site-ul nostru, în format live text, așa cum o facem la toate partidele din campionat.

Distribuie articolul

1 COMENTARIU

  1. Am toată convingerea ca băieții vor face un joc bun ,și se vor califica în grupe ,,,mult succes,,HAI UTA,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți