Cristi Mihai și-a făcut loc în echipa etapei a 17-a; una în care UTA nu a pierdut în Gruia dar a căzut pe loc de baraj

Sport

Scris de Giuliano Junc

După ce la 18 ani a sărit de la reprezentativa U19 la cea de tineret, iată că tânărul mijlocaș arădean ia cu asalt și campionatul intern unde se face din ce în ce mai des remarcat. 16 meciuri jucate până acum în campionat, dintre care 10 ca titluar iar ultimele 4 ca integralist nu puteau să nu ridice niște semne de exclamare în dreptul său, lucru remarcat și de specialiștii LPF care l-au nominalizat în echipa etapei a 17-a cu mențiunea: „tânărul fotbalist arădean devine un jucător tot mai important în sistemul gândit de Mircea Rednic“. Și într-adevăr, în meciul de sâmbătă seara din Gruia, Mihai a fost (din nou) un box to box veritabil, foarte disciplinat și determinat pe faza defensivă, plin de energie, curaj și calitate pe cea ofensivă, unde a reușit una dintre cele mai spectaculoase faze ale meciului când în repriza secundă a urcat 30 de metri în dribling perpendicular pe poartă, încheindu-și acțiunea cu o pasă ofertantă în careu pentru Luckassen, din păcate nefructificată de acesta.

Dar iată cum arată echipa rundei a 17-a: Lung (Politehnica Iași) – Oancea (U. Cluj), Ngezana (FCSB), Lacroix (FCU 1948), Bancu (Univ. Craiova) – Crețu (Univ. Craiova), Cr. Mihai (UTA) – I. Stoica (U. Cluj), Mitriță (Univ. Craiova), Coman (FCSB) – Dumiter (Voluntari). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău (U. Cluj).

Sigur, pare la prima vedere nedrept ca după un egal pe terenul unei echipe de greutatea CFR-ului, UTA să aibă doar un reprezentant în echipa etapei însă conjunctura a făcut ca Bătrâna Doamnă să nu fie singura performeră a rundei. Florin Iacob a fost declarat omul meciului din Gruia dar a trebuit să-i lase locul lui Silviu Lung Jr. care a închis la rândul său poarta Iașiului în deplasrea de la Sibiu. De asemenea, Mircea Rednic spera poate la poziția de antrenor al etapei dar prietenul și colegul său Neluțu Sabău a reușit să câștige cu U. Cluj în Giulești revenind de la 0-2, adujudecându-și pe merit acel loc.

Un alt rezultat surprinzător al etapei s-a înregistrat la Voluntari, acolo unde echipa cuplului Poenaru – Dună a reușit să profite de degringolada tot mai accentuată de la campioana Farul și să înfigă de 4 ori pumnalul într-o defensivă care arată mai degrabă de retrogradare decât de titlu. Tot în degringoladă e și Sepsi, care i-a prilejuit lui FCU 1948 prima victorie după vreo trei luni de secetă. Mai remarcăm și eșecul Oțelului Galați, chiar pe teren propriu, lucru care demonstrează că totuși Dorinel Munteanu și băieții săi chiar pot să piardă; greu dar pot. În sfârșit, în ceea ce unii continuă să numească „derby de România“, Florinel Coman a decis cu o execuție de generic duelul FCSB – Dinamo. Iată rezultatele complete ale etapei și clasamentul:

Hermannstadt – Politehnica Iași 0-0
Petrolul – FC Botoșani 2-1
FC Voluntari – Farul Constanța 4-2
CFR Cluj – UTA 0-0
Oțelul Galați – Universitatea Craiova 1-3
Dinamo – FCSB 0-1
FCU 1948 – Sepsi OSK 2-1
Rapid – Universitatea Cluj 2-3

Așadar, paradoxal după un rezultat foarte bun, UTA coboară o poziție până pe 13 dar campionatul e extrem de strâns. Între locul 9 ocupat de Oțelul și locul 14 ocupat de FCU 1948 sunt doar două puncte. Iar între UTA și ultima echipă aflată pe loc de play-off, Universitatea Cluj sunt doar 6 puncte. Suficient cât să fie scos de la naftalină subiectul play-off? Poate că da însă realitatea rece arată că UTA e momentan pe loc de baraj. Mai mult, are în față o serie de meciuri complicate pe final de an, mai ales în condițiile în care nu poate juca la Arad: Hermannstadt e una dintre echipele cele mai serioase din campionatul României, Politehnica Iași e într-o creștere de exprimare similară cu a echipei noastre, Farul e Farul, mustește de calitate și își poate reveni oricând iar Universitatea Craiova rămâne una dinre echipele cele mai bune din Superliga. Așadar, cel mai bine ar fi să luăm fiecare meci pe rând și să încercăm să scoatem maxim posibil din el, urmând ca, în funcție de rezultatele acestor patru partide, în iarnă să discutăm pe date mai concrete despre ce așteptări realiste putem avea de la acest sezon.

Iată și programul etapei viitoare:
Vineri 1 decembrie, ora 20:00 FC Voluntari – Petrolul
Vineri 1 decembrie, ora 17:00 Politehnica Iași – Farul Constanța
Sâmbătă 2 decembrie, ora 14:00 UTA – Hermannstadt
Sâmbătă 2 decembrie, ora 17:00 FC Botoșani – Rapid
Sâmbătă 2 decembrie, ora 20:30 Universitatea Craiova – CFR Cluj
Duminică 3 decembrie, ora 16:00 Universitatea Cluj – FCU 1948
Duminică 3 decembrie, ora 21:00 FCSB – Oțelul Galați
Luni 4 decembrie, ora 20:00 Sepsi OSK – Dinamo

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.