Crapă pereții caselor în Grădiște, din cauza camioanelor de mare tonaj, care traversează într-un mod cu totul ilogic întreg cartierul, spre niște lucrări publice | FOTO

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Că lucrările publice sunt executate prost și foarte prost, de cele mai multe ori, nici nu ne mai miră, mai ales când aceste lucrări sunt făcute de o astfel de manieră cu girul autorităților. Însă, este cu atât mai grav când, cei care execută astfel de lucrări publice, distrug și punurile private, nu doar cele publice.

Este și cazul la care facem referire acum, când executantul/ții unor lucrări publice efectiv distrug munca oamenilor.

Vorbim despre cartierul arădean Grădiște, acolo unde sunt executate lucrări de modernizare și asfaltare. Însă până la finalul lucrărilor sau până când vom putea trage concluzia dacă aceste lucrări sunt executate așa cum trebuie, la cele mai înalte standarde, putem să vedem cum firma sau firmele care pun umărul la executarea acestor lucrări, distrug efectiv casele oamenilor din zonă.

Mai exact, lucrările despre care vorbim sunt efectuate în zona Câmpul Florilor, o zonă aflată exact la marginea cartierului Grădiște. Ei bine, nu știm exact după ce logică, dar pentru a ajunge la Câmpul Florilor, cei care transportă materialele pentru lucrări au decis să traverseze tot cartierul, pe una dintre cele mai lungi străzi din cartier. Este vorba despre strada Trenului, care traversează cartierul Grădiște dintr-un capăt în celălalt. Astfel, având în vedere că în oraș există restricții de tonaj, mai mult decât sigur, camioanele încărcate cu zeci de tone de materiale intră în cartier dinspre Șoseaua de Centură (ieșirea spre Oradea). Adică exact din capătul cartierului, același capăt în care se află și Câmpul Florilor. Dar, ca să ajungă la Câmpul Florilor, cei cu camioanele se duc tocmai până în celălalt capăt al cartierului, de unde o iau pe strada Șoimului, iar apoi pe strada Trenului, pentru a se întoarce din nou în partea opusă. Vedeți vreo logică în acest traseu? Noi nu. Cu atât mai puțin, cu cât puteau exista alte rute, mult mai scurte. Ba, mai mult, Câmpul Albinelor dă chiar și în Șoseaua de Centură. E drept că e un drum destul de rău, neasfaltat, dar pentru un ditamai camionul, nu credem că este tocmai o problemă, fiindcă se poate intra și cu o mașină mică pe acolo. Vorbim despre un drum de pământ, care merge în paralel cu liniile de cale ferată.

Și, fiindcă zeci de tone trec zilnic pe strada Trenului, casele oamenilor au început să aibă de suferit. Pereții caselor și gardurile gospodăriilor au crăpat efectiv.

„Vouă vi se pare normal ce se întâmplă? Uitați-vă la pereții casei mele și la gard. Uitați-vă cum au crăpat. Tocmai am renovat casa recent, chiar înainte să plecăm în concediu. Am terminat partea de interior, urmând să ne apucăm la exterior când am revenit. Doar că acum trebuie să renovăm din nou, dacă o să mai avem ce, dacă nu cad pereții pe noi între timp. Unde ați mai văzut voi să aibă voie să treacă prin mijlocul caselor camioane de 40 de tone? Efectiv ne distrug casele. Își bat joc de munca noastră. Și, în final, cine o să răspundă? Nimeni! Absolut nimeni! N-o să vină nici Primăria, nici primarul, nici firmele astea să ne repare casele sau să ne plătească daunele provocate. O să-i doară fix în c**, ca întotdeauna, fiindcă nu le pasă cine are de suferit, atâta timp cât ei își văd de treburile lor. E o bătaie de joc!”, ne-a declarat unul dintre locuitorii de pe strada Trenului, care de altfel ne-a și invitat la fața locului, pentru a vedea exact despre ce este vorba.

Și, orice am zice sau oricâtă bunăvoință am avea, chiar nu avem cum să nu îi dăm dreptate acestui om și vecinilor lui. Și când îi dăm dreptate, o facem întru totul, în tot ceea ce afirmă, fiindcă vede lucrurile exact așa cum sunt.

Evident că nu va răspunde nimeni pentru aceste daune și evident că oamenii vor fi nevoiți să-și repare singuri casele (din nou).

Între timp, am luat legătura și cu reprezentanții Primăriei Municipiului Arad, dar fiindcă e sfârșit de săptămână, un răspuns din partea acestora îl vom primi doar luni. Desigur, abia așteptăm să vedem și ce va scrie în respectivul răspuns și să îl publicăm. Până atunci însă, vă lăsăm să vedeți și imaginile pe care le-am surprins atunci când ne-am deplasat la fața locului, pentru a vedea despre ce este vorba.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.