vineri, 14 iunie, 2024

Corvinul a câștigat Cupa României!

Distribuie articolul

Mare performanță reușită în această seară de echipa fanion a județului Hunedoara. Corvinul a câștigat primul trofeu din istoria de 103 ani a clubului, învingând în finala Cupei României pe Oțelul Galați în urma loviturilor de departajare. La finalul timpului regulamentar de joc și apoi la sfârșitul prelungirilor, scorul a fost egal, 2-2. Corvinul s-a impus apoi la loviturile de departajare cu scorul de 3-2.

Peformanța este cu atât mai notabilă cu cât Corvinul activează în Liga 2. Promovată în eșalonul secund în vara trecută, a avut un sezon excelent, încheind campionatul pe locul 2 însă pentru că este club de drept public, nu a obținut licența din partea FRF pentru a juca în prima ligă, astfel că nu poate promova. În schimb, dacă primește acordul UEFA, Hunedoara va juca în preliminariile Cupei UEFA, ca urmare a victoriei din această seară.

Rezultatul este unul care a produs multă bucurie și la Arad. În primul rând, în rândurile Corvinului se află mulți fotbaliști legați de orașul și județul nostru. Denis Hrezdac și Cristian Blaga sunt împrumutați de la UTA, Lucas Câmpan de la CS Socodor iar Timotei Mitran și Ionuț Pop au fost formați de Viitorul Arad. Lor li se adaugă fostul căpitan al Bătrânei Doamne, Marius Chindriș iar în staff-ul antrenorului Florin Maxim se află un alt arădean, Dinu Maghici. În această seară, Hrezdac a fost titular jucând până în minutul 119 iar Pop și Chindriș au intrat în minutele 88 respectiv 90+2. Blaga, Mitran și Câmpan au fost rezerve neutilizate.

Un alt motiv pentru care mulți arădeni au ținut pumnii Corvinului, este faptul că galeriile celor două echipe sunt înfrățite. De altfel, un număr important de suporteri utiști au fost în această seară în tribunele Stadionului Municipal din Sibiu, acolo unde s-a jucat meciul.

Desfășurat într-o atmosferă superbă creată de cele două galerii, care au umplut arena, partida a fost una foarte interesantă, jucată cu mult angajament, în care ambele echipe au căutat în primul rând să marcheze, împărțindu-și perioadele de dominare. Singurul aspect negativ l-a constituit arbitrajul lui Marcel Bîrsan, unul sub nivelul finalei. Acesta a luat multe decizii greșite, două chiar cu impact pe tabela de marcaj și a acordat mult prea ușor cartonașe galbene.

Oțelul a deschis scorul în minutul 27, când Rusevic a transformat impecabil o lovitură liberă, acordată însă foarte ușor de Bîrsan Oțelului. Corvinul a egalat în minutul 39 prin Coman dar s-a văzut condusă din nou la capătul unei ore de joc. Arbitrul a dictat eronat penalty la un contact banal în careul Hunedoarei și Rusevic a făcut dubla. Alb-albaștrii însă au echilibrat din nou balanța înscriind prin Manolache în minutul 74. Apoi atât Oțelul cât și Corvinul au ratat câteva ocazii mari de a înscrie golul victoriei, una dintre aceste ratări purtând semnătura lui Hrezdac în a doua repriză de prelungiri.

Loviturile de departajare au fost deschise de Cisotti, care a marcat pentru Oțelul. Apoi Coman și Gaitan nu i-au putut învinge pe Pap respectiv Lefter iar Manolache a egalat. Lefter a apărat apoi al doilea penalty, executat de Lameira iar Bradu a adus Corvinul în avantaj. Ghiocel a trimis mult pe lângă poartă prilejuindu-i lui Pârvulescu șansa de a închide meciul, dar acesta l-a luat la țintă pe Pap. Silva a ținut Oțelul în viață dar Herghelegiu, cu o excuție care a trădat un sânge rece aproape sfidător, și-a aruncat în delir antrenorii, colegii și suporterii.

În urma acestui rezultat, dacă primește acceptul UEFA, Corvinul va juca în primul tur preliminar al Europa League. Conform calendarului UEFA, hunedorenii își vor afla adversarul pe 18 iunie în timp ce dubla manșă a acestui tur va avea loc pe 11 respectiv 18 iulie. În ceea ce o privește pe Oțelul aceasta va juca un prim baraj pentru calificarea în preliminariile Conference League, cu Universitatea Cluj, urmând ca învingătoarea să joace barajul decisiv cu ocupanta locului 3 din Play-Off-ul Superligii.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți