Consiliul Județean solicită finanțare pentru trei drumuri, prin programul național „Anghel Saligny”

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Consiliul Județean Arad va depune pentru finanțare prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny” trei proiecte de modernizare a drumurilor județene. Este vorba despre DJ 792E Dieci-Dezna (11,3 km), DJ 709A Mâsca-Măderat-Arăneag (12 km), respectiv DJ 572 Lipova-Cuveșdia-limită județ Timiș (26 km).

,,Proiectele celor trei drumuri se află în diferite stadii, fiind finanțate din bugetul Consiliului Județean Arad. Pe șantierul drumului Dieci-Dezna au început lucrările, pentru drumul Mâsca-Măderat-Arăneag este finalizat proiectul tehnic și urmează să fie scoasă la licitație execuția lucrării, iar la tronsonul Lipova-Cuveșdia-limită județ Timiș au fost contractate proiectul tehnic și execuția lucrării. Am finanțat aceste proiecte din fonduri proprii pentru a câștiga timp. Este o strategie pe care am mai aplicat-o la Consiliul Județean, de a asigura din fonduri proprii modernizarea unor drumuri județene, pentru care am identificat ulterior o altă sursă de finanțare, astfel banii economisiți i-am redirecționat spre alte investiții”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În cadrul ședinței de îndată a Consiliului Județean au fost aprobate astăzi cererile de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și devizele generale estimative pentru cele trei obiective.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.