Conference League: Farul aproape de calificare, Sepsi şi FCSB misiune complicată la retur

Sursă imagine: facebook/farulconstanta

Sport

Scris de Giuliano Junc

Aseară au avut loc meciurile echipelor româneşti din prima manşă a turului III preliminar din UEFA Conference League. Toate cele trei reprezentante ale Superligii, Farul Constanţa, FCSB şi Sepsi au jucat pe teren propriu. Vestea bună este aceea că niciuna nu a terminat meciul învinsă şi că una dintre ele e chiar foarte aproape de calificare. Vestea proastă este că două dintre echipe pornesc returul cu şansa a doua.

Campioana Farul a făcut un pas mare spre play-off-ul competiţiei, după 3-0 cu estonienii de la Flora Tallin. Probabil că e prea devreme să ne grăbim cu concluzii de genul „Hagi l-a pus pe picioare şi pe Budescu” însă e de remarcat că odată reconenctat cu fostul său coleg de la Astra, Denis Alibec, Budescu ne-a adus aminte de calul din poveştile lui Petre Ispirescu,  cel care îngrijit cu formula magică, redevine dintr-o scuturare armăsarul fermecat al lui Făt Frumos. Aseară am văzut un Budescu nu doar inspirat ci şi dispus la efort, capabil să joace un meci întreg şi să îşi şi pună amprenta asupra lui: i-a pasat lui Alibec la primul gol, apoi a marcat el dintr-o fază iniţiată de Alibec, în care mingea a lovit bara. Acelaşi Alibec (fără discuţie omul meciului) l-a mai servit în final şi pe Queiros pentru un scor final care ar trebui să-i scutească pe constănţeni de orice emoţie la retur.

Mari aşteptări erau din partea celor de la Sepsi. În ciuda remizei de pe teren propriu cu Oţelul din week-end-ul trecut, covăsnenii erau consideraţi cea mai în formă echipă a startului de sezon, trupa lui Ciobotariu defilând în turul 2 când le-au administrat bulgarilor de la TSKA Sofia un categoric 6-0 la general. Nici adversarul din turul 3, Aktobe din Kazachstan, nu părea unul impresionant însă în teren lucrurile au stat un pic diferit. Oaspeţii, o echipă solidă fizic şi bine aşezată în teren s-au dovedit a fi o nucă mai tare decât ne aşteptam. La capătul unei ore de joc scorul ocaziilor era 2-1 pentru Sepsi dar pe tabelă s-a făcut 0-1 după un corner la care apărarea secuilor a aţipit. A urmat apoi un forcing accentuat al gazdelor care însă n-au reuşit decât golul egalării, în final de meci, înscris cu destulă şansă de Roland Varga.

Cea mai grea misiune a avut-o FCSB, asta pentru că adversarul, Nordsjælland, vine dintr-un fotbal danez care a depăşit de mult nivelul celui românesc, la fel cum se întâmplă de fapt cu mai toate ţările din spaţiul scandinav. Pe Ghencea spectacolul a fost în tribune deoarece pe teren a fost plicitiseală mare, într-un meci anost, cu foarte puţine ocazii de gol. Danezii au părut că nu-şi propun mai mult, iar bucureştenii că nu sunt în stare. Neputinţa roş-albaştrilor a devenit evidentă în ultima jumătate de oră a meciului când, deşi au avut un om în plus, n-au reuşit să creeze niciun fel de pericol la poarta adversă. FCSB termină meciul fără şut pe poartă şi în Danemarca o aşteaptă un teren sintetic şi un adversar care va prezenta cu siguranţă o altă partitură tactică.

Meciurile retur vor avea loc joia viitoare.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.