marți, 16 iulie, 2024

Conducerea UTA-ei ne ia cititorii „la mișto“. Arad Obiectiv, neacreditat nici pentru sezonul viitor pentru că… „nu mai sunt locuri la masa presei“

Distribuie articolul

Având în vedere că mai sunt doar câteva zile până la startul noului sezon, am solicitat clubului UTA, pe cale oficială, acreditarea pentru sezonul viitor al Superligii, acreditare care în sezonul trecut, așa cum bine știți, ne-a fost refuzată, atât nouă cât și altor doi colegi, Lucian Dănilă (Special Arad) și Lucian Valeriu (Critic Arad). Răspunsul la solicitare a venit astăzi și, așa cum ne așteptam, este unul negativ. Ce surprinde însă este explicația, una care dovedește că față de sezonul trecut, conducerea UTA-ei a adăugat în relația cu noi, pe lângă ticăloșie, și lașitate. Spunem asta deoarece în mai multe declarații făcute anul trecut pentru media centrală, Alexandru Meszar recunoștea faptul că ne-au fost refuzate acreditările deoarece nu-i convine felul în care scriem. Acuzându-ne de rea credință sau dezinformare, conducătorul UTA-ei recunoștea implicit că la baza deciziei de a nu ne acorda acreditarea, stă conținutul articolelor noastre. Anul acesta însă, Alexandru Meszar n-a mai avut nici măcar curajul de a-și asuma decizia ci a dat vina nici mai mult nici mai puțin pe… lipsa locurilor disponibile la masa presei!!! Dar iată conținutul răspunsului pe care l-am primit:

„Ne pare rău că trebuie să vă informăm că solicitarea dvs. a fost refuzată. Locurile disponibile la masa presei a Arenei „Francisc Neuman“ sunt limitate și nu am putut să vă acordăm acces media la meciurile echipei noastre.“

Justificarea este una ridicolă în condițiile în care este de notorietate faptul că la meciurile UTA-ei, la masa presei își găsesc locul persoane care nu activează în acest moment în presă (angajați ai unor instituții subordonate Primăriei ori angajați ai clubului). Nu avem nimic cu persoanele respective și de aceea nici nu dorim să le numim, deoarece nu e neapărat vina lor directă că sunt folosite pe post de scuză penibilă, de către un așa zis conducător de club care își arată, inclusiv prin acest gest, nivelul. Pentru că este evident că motivul refuzului este cu totul și cu totul altul.

Neacreditarea unor jurnaliști este doar forma extremă și vizibilă a unei uși trântite în nasul unei părți a presei, încă din 15 iunie 2022. Acela a fost momentul în care Alexandru Meszar ne-a declarat război celor care n-au acceptat ca el să-și închidă telefonul și să ascundă o decizie crucială pentru viitorul clubului UTA în spatele unui comunicat jenant și care nu oferea nici măcar o explicație de formă pentru faptul că autoasumatul conducător al clubului și-a contrazis prin fapte toate declarațiile făcute în săptămânile precedente. Alexandru Meszar ne-a declarat război celor care am scris despre faptul că magazinul oficial al clubului devenise o sursă de venit nu pentru club ci pentru familia sa. Alexandru Meszar ne-a declarat război pentru că am publicat toate materialele acuzatoare la adresa lui prezentate de Suporter Club UTA și la care a ales să nu răspundă, în ciuda faptului că, nu doar că i-am oferit dar i-am și solicitat punctul de vedere. Alexandru Meszar ne-a declarat război pentru că nu am acceptat o comunicare de tipul interviurilor prefabricate ci am solicitat conversații reale, punctuale și argumentate, chiar transmise în direct. Alexandru Meszar ne-a declarat război pentru că nu am avut rețineri, ba dimpotrivă, în a scrie despre relația toxică pe care o are ca și reprezentant al clubului, cu politicieni locali, în frunte cu Gheorghe Falcă, politicieni care de-a lungul timpului și-au demonstrat reaua voință față de UTA și suporterii ei. Alexandru Meszar ne-a declarat război pentru că am scris că este sfidător să refuzi intrarea în club a unor oameni de afaceri pentru ca apoi să acorzi această demnitate propriei neveste sau unor angajați din club. Alexandru Meszar ne-a declarat război pentru că am dezvăluit iresponsabilitatea de a risca distrugerea identității clubului prin contestarea mărcii deținute de Suporter Club UTA. Alexandru Meszar ne-a declarat război pentru că de fiecare dată când a fost cazul (și a fost de nenumărate ori din păcate) am punctat diletantismul, lipsa de profesionalism, de strategie, de transparență, de logică în felul în care este administrat acest club, cu efecte inclusiv în plan sportiv.

Pentru toate acestea ne-a declarat război și ne-a refuzat acreditările Alexandru Meszar, nu pentru că „nu mai sunt locuri la masa presei“. Ce nu înțelege el și cei care-i țin isonul, e că această răzbunare (care știm a cui armă este) e un autogol imparabil în condițiile în care lipsa acreditării nu ne oprește cu absolut nimic să scriem critic la adresa neregulilor din club, în schimb îi împiedică pe proprii săi angajați (antrenori, jucători, oameni din staff etc) să ajungă prin intermediul nostru la public. Nefiind acreditați, nu doar că nu putem transmite live sau imediat după meci informațiile și impresiile de la fața locului în ziua meciului, dar nu putem participa la conferințele de presă, nu putem pune întrebări suplimentare lămuritoare antrenorului, nu putem lua declarațiile jucătorilor, nu putem face interviuri sau alte materiale cu oamenii din club. Pentru că, să fim clar înțeleși, refuzarea acreditării înseamnă practic ruperea oricărei legături dintre club și instituția de presă respectivă. Sigur că celor din club le-ar conveni să ne ofere acces la angajații lor DOAR atunci când ar fi vorba de materiale care să-i pună într-o lumină pozitivă, însă nu am fost, nu suntem și nu vom fi niciodată cârpe de șters pe jos, încât să acceptăm să colaborăm cu un club care ne umilește cititorii. Pentru că, din punctul nostru de vedere, umilința nu este la adresa noastră ca persoane fizice, ci la adresa publicației și a fiecărui cititor care ne urmărește. Fiecare dintre cititorii noștri a fost dublu umilit astăzi prin răspunsul oficial primit de publicația noastră la o cerere firească prin care doream accesul nu la vreun privilegiu (stați liniștiți, nu jinduim după „protocolul“ de la meciuri, ne descurcăm mult mai bine pe cont propriu) ci la posibilitatea de a ne face meseria în beneficiul cititorilor noștri. Iar Alexandru Meszar și gașca lui pot încerca să ne umilească pe noi, dar n-au voie niciodată să ne umilească publicul, care până la urmă este parte din suporterii UTA-ei și ai contribuabililor arădeni, pe spatele cărora acest club trăiește. Pentru toate acestea, Alexandru Meszar trebuie să fie conștient că la un moment dat va veni ziua plății și a judecății. Istoria e plină de indivizi înnebuniți de beția puterii și care s-au prăbușit cu mare zgomot de pe piedestalul lor de lut. Nici el nu va face excepție!

Distribuie articolul

4 COMENTARII

  1. Atunci cand 75% din articolele care au legatura cu clubul UTA, publicate de voi in ultimii 2 ani, reprezinta propaganda anti Meszar sau anti conducere, nu aveti ce cauta acolo, indiferent cat de incompetenta si si cu bube’n cap o fi acea conducere. Asa cum e ea, de 5 ani de zile ne ofera continuitate in prima liga. Tine de respectul lor fata clubul pe care il conduc (bine sau rau, club pe care voi chiar il incurcati, lovindu-l cu fiecare ocazile pe care o prindeti) si pana la urma si de respectul pt propria lor persoana sa nu va permita accesul. Ce sa caute acolo Giuliano Junc, care e obsedat in a gasi loc macar de un paragraf, in care sa mentioneze ca ceva nu se face bine la club, asta la aproape fiecare articol pe care il scrie legat de UTA?
    Si stati linistiti ca nu doar eu vad lucrurile in felul asta, le mai vad si multi altii.

    • Ba doar tu si micutii sclavi ai PNL-ului vedeti lucrurile asa. Clubul UTA este condus de un individ care este sclav de partid si nu are nicio functie oficiala, care e acolo doar sa mentina clubul si tot ce e legat de el puternic si strans sub influenta partidului si a lui falca, omul lor de incredere, care se asigura ca acest club nu este auto-finantabil, ca nimeni nu face cu adevarat performanta, ca primaria ramane in continuare un finantator (in scop electoral evident) semnificativ desi e absurd sa-ti doresti sa cheltui bani publici cand ai avut oferte de preluare de la privati care mai isi si doreau performanta pe deasupra…dar cum sa-si vanda glad varga mizeriile la meciuri fara bon fiscal, cum sa foloseasca ei clubul atunci in scop electoral si cum multe altele. Da, meszar si PNL sunt malefici de-a dreptul, si da n-au niciun atribut pozitiv, asa ca i-ati ragaiala de parere de sclav mici si tinetio la tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți