Compania de Apă recomandă abonaților să își protejeze instalațiile de apă împotriva înghețului

Sursă imagine: Arad Obiectiv

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Meteorologii anunță un val de ger polar care se va instala în zona județului Arad la sfârșitul săptămânii.

Temperaturile foarte scăzute, de până la -10 grade C, în special pe timpul nopții, cresc riscul apariţiei îngheţului pe reţelele de distribuţie a apei potabile dar şi în instalaţiile interioare.

Compania de Apă Arad face recomandări în situația căminelor de branșament aflate pe domeniul privat.

Conform legislației în vigoare, obligația întreținerii și a protejării căminului și a instalațiilor aferente din interior, aflate pe domeniul privat, aparține, în totalitate, utilizatorului.

Căminul de apometru trebuie protejat împotriva înghețului. Abonații trebuie să se asigure că acesta are capacul închis și nu se infiltrează apa. De asemenea, contorul de branșament și țevile din cămin trebuie învelite în material termoizolant. În situația în care contorul îngheață, acesta se va bloca și până va fi înlocuit, este întreruptă furnizarea apei potabile. Costurile de  remediere, adică: contravaloarea contorului și manopera aferentă înlocuirii, revin utilizatorului.

Eventualele probleme legate de funţionarea contoarelor sau a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare pot fi semnalate la dispeceratul apă la numărul de telefon 0257/234883 sau la dispeceratul canal la numărul de telefon 0257/281373.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.