Cod galben de ploi și ninsori

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare de tip „Cod galben”, vizate fiind mai multe județe din țară, printre care și județul Arad.

Fenomenele la care fac referire meteorologii sunt poli și ninsori însemnate cantitativ. Avertizarea a intrat în viguoare astăzi, la ora 12:00 și va fi valabilă până luni, la ora 12:00.

Astfel, în intervalul menționat, în Banat, nord-vestul Olteniei și pe arii restrânse în Crișana și Transilvania va ploua însemnat cantitativ.

În Carpații Occidentali și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, la altitudini mai mici de 1.600 m vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță care vor continua să determine topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1.800 m vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.