vineri, 19 iulie, 2024

Clasic România 2020 – eveniment online dedicat Zilei Naționale a României, la Arad

Distribuie articolul

(COMUNICAT DE PRESĂ)

Aproape toate evenimentele organizate cu ocazia Zilei Nationale a României la Arad, vor avea loc online, excepție făcând ceremoniile religioase și depunerile de coroane din Parcul „Mihai Eminescu“ și de la Cimitirul „Eternitatea“.

Programul evenimentelor  online va începe în 30 noiembrie 2020, când la adresele: https://facebook/CentrulMunicipaldeCulturăArad și https://facebook/MuzeulPreparandiei, de la ora 19.00, va fi transmisă înregistrarea unui concert omagial dedicat Zilei Naționale a României cu orchestra de cameră formată din Lucian Petrila – vioara I , Gabriela Petrila – vioara II, Gavril Cenădan – violă, Darius Tereu – violoncel, Romeo Sălăjan – contrabas și soprana Amalia Preda.

Aceștia vor interpreta piese clasice din repertoriul compozitorilor români George Enescu, Constantin Silvestri, Bela Bartok și nu numai.

Concertul va fi înregistrat în Sala Regele Ferdinand de la Palatul Administrativ din municipiul Arad, cu respectarea Hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Arad nr. 3/18 noiembrie 2020.

În deschiderea evenimentului, de la ora 18.30, vom transmite mesajul Primarului Municipiului Arad, domnul Călin Bibarț către cetățenii orașului Arad cu prilejul sărbătorii Zilei Naționale a României și de la ora 18.40 o scurtă prezentare a momentului istoric și a importanței pe care Aradul a avut-o în procesul înfăptuirii Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României vor continua în 1 Decembrie 2020, când vom transmite online, la aceleași adrese Gala Excelenței Arădene, eveniment în cadrul căruia se vor acorda diplome de merit instituțiilor și persoanelor care au activat în domeniile sănătate, învățământ, afaceri și sport, care s-au remarcat printr-un management și o activitate eficientă în acest an, în condițiile speciale cauzate de pandemia de SARS-COV-2.

Anul acesta celebrăm Ziua Națională a României în spațiul online pentru a crea condițiile de siguranță, dar şi pentru a limita costurile. Cu toate aceste impedimente nedorite, respectul, onoarea şi cinstea cuvenită față de Ziua Națională  a țării este și rămâne în permanență marcată în inimile noastre, a tuturor arădenilor”, este de părere primarul Aradului, Călin Bibarț.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți