joi, 30 mai, 2024

Clădirea principală a Colegiului „Dimitrie Țichindeal” intră în scenariul roșu, după ce mai mulți elevi au fost depistați pozitiv. Ce se va întâmpla cu cursurile

Share

Scriam în urmă cu doar două zile despre faptul că directorul Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” din municipiul Arad, dar și directorul Liceului Teoretic „Mihai Veliciu” din orașul Chișineu-Criș, au primit rezultate pozitive în urma testării pentru virusul SARS-CoV-2 (coronavirus).

Aflăm astăzi, de la mai mulți părinți, că profesorii și învățătorii au anunțat părinții asupra faptului că una dintre clădirile Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, cunoscut de arădeni mai degrabă după numele de „Liceul Pedagogic”, va trece în scenariul roșu. Vorbim despre cea mai mare dintre clădirile liceului, cea situată pe Bulevardul General Dragalina, în care învață cei mai mulți dintre elevii școlii respective.

Mai exact, clasele care își desfășoară activitatea în respectivul corp de clădire se vor muta în online, vreme de două săptămâni, echivalentul perioadei de izolare.


Citește și: Doi directori de licee din Arad, confirmați pozitiv cu coronavirus. Ce se va întâmpla cu elevii și cursurile


În același timp, clasele care își desfășoară activitatea în celelalte două corpuri de clădiri ale instituției de învățământ, adică corpurile situate pe strada Lucian Blaga, respectiv pe Bulevardul General Dragalina, lângă clădirea principală, își vor desfășura cursurile în continuare la școală.

Măsura vine după ce săptămâna trecută au fost depistate nu mai puțin de șase cazuri de infectați cu coronavirus, dintre care fiind vorba despre cinci elevi de liceu.

„Dragi elevi, stimați părinți, vă anunțăm că, în ultima săptămână, în școala noastră au fost confirmate primele 6 cazuri pozitive de Covid, dintre care 5 elevi din clase de liceu. Conform reglementărilor în vigoare, urmare a consultărilor de astăzi cu Direcția de Sănătate Publică, prin hotărârea Consiliului de Administrație, începând de luni, 12.10.2020, toate clasele ce au cursuri în clădirea principală de pe Bd. Dragalina 5-7, trec în scenariul roșu, adică online, pe o durată de două săptămmâni. Clasele primare din clădirea situată pe str. Lucian Blaga nr. 9, respectiv clădirea mică de pe Bd. Dragalina, își desfășoară activitatea integral la școală. Modalitatea de desfășurare în online a cursurilor va fi transmisă în timp util pe grupurile claselor. Vă rugăm ca, în această perioadă extrem de dificilă, să respectați cu maximă responsabilitate toate regulile de protecție și izolare. Vă asigurăm că, în acest moment, școala noastră consideră drept primordiale sănătate și siguranța copiilor și a personalului școlii. Vă mulțumim pentru concursul pe care îl dați cu toții pentru realizarea acestui deziderat”, este mesajul care a ajuns la părinți și elevi, semnat de către director Sorin Haiduc și directorul adjunct Larisa Chițu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți