CJ Arad, parte din proiectul „EU-Belong”

Social Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

„EU-Belong. Aparții Uniunii Europene” – acesta este mesajul proiectului european câștigat de Consiliul Județean Arad, într-un consorțiu internațional de 33 de parteneri coordonat de Adunarea Regiunilor Europei (ARE), de la Bruxelles, din care face parte județul Arad. Alături de Arad, și județul Timiș este parte a consorțiului care va implementa proiectul „EU-BELONG: O abordare interculturală a integrării migranților în regiunile europene”.

„Din 380 de proiecte depuse pentru finanțare la Uniunea Europeană, numai 35 au fost selectate pentru finanțare, iar proiectul nostru a fost considerat printre cele mai puternice. În martie 2018, congresul de primăvară al Adunării Regiunilor Europei a avut loc la Arad. Peste 100 de oficiali europeni au fost invitați de Consiliul Județean pentru a discuta cele mai importante probleme europene la nivel regional. După întâlnirea de la Arad au rezultat mai multe direcții de acțiune, iar în noiembrie 2018 s-a constituit un grup de lucru pentru pregătirea unor proiecte de integrare socio-economică a persoanelor care se stabilesc departe de casă, în căutarea unei vieți mai bune. Aradul este interesat de un astfel de proiect din două perspective: ca „furnizor” de emigranți în spațiul european și ca o destinație a imigranților la nivel național și dinspre orient. Dincolo de proiectele de infrastructură și spitale, unde suntem printre primii în România, datorită echipei noastre de proiecte, am considerat că este important să lucrăm și pe planul relațiilor interumane în Arad”, a declarat Iustin Cionca.

În aceste zile, la Bruxelles se întâlnesc reprezentanții celor 33 de parteneri din proiect, pentru a pune la punct direcțiile de acțiune, metodele de lucru, activitățile concrete din proiect.

Unul dintre obiectivele importante ale proiectului este ca aspectele de relaționare interculturală să fie luate în considerare în luarea deciziilor la nivel regional (în cazul României, la nivel județean).

„Vom dobândi în urma acestui proiect o „foaie de parcurs” în vederea integrării diferitelor grupuri de persoane care se stabilesc în Arad, vom avea acces la bune practici aplicate deja de regiunile partenere și  creștem capacitatea de gestionare a diversității culturale a celor care se stabilesc la Arad, din țară și din străinătate”, a precizat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.