CJ Arad a identificat o posibilă finanţare pentru cetatea Şoimoş, iar acum așteaptă reacţia Primăriei Lipova

Sursă imagine: https://paliparan.com

Cultură Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Consiliul Județean Arad se preocupă permanent de identificarea și promovarea potențialelor proiecte de dezvoltare din județ. Unul dintre obiectivele de valoare ale județului, pentru care Consiliul Judeţean caută soluţii de ani de zile, îl reprezintă Cetatea Șoimoș. Pentru restaurarea ei sunt necesare resurse financiare și umane însemnate, care depăşesc capacitatea judeţului. De aceea, Consiliul Județean Arad a inclus proiectul de conservare și restaurare a Cetății Șoimoș pe toate listele de idei de proiecte şi de proiecte  europene transmise la solicitarea potențialilor finanțatori, pentru a identifica sursele de finanțare cele mai potrivite.

Urmare a demersurilor susținute atât de administraţia locală din Lipova, cât și de Consiliul Județean Arad, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a identificat o posibilă sursă de finanțare prin intermediul Institutului Național al Patrimoniului (INP). În consecinţă, Consiliul Judeţean a solicitat astăzi Primăriei Oraşului Lipova analizarea propunerii de finanțare. Valoarea estimată a finanțării este de 65 milioane lei, putând fi majorată dacă este necesar. Accesarea acestui program nu ar presupune o competiție de proiecte, ceea ce ar fi un avantaj.

Un alt avantaj îl reprezintă faptul că finanțarea alternativă disponibilă prin POR 2021-2027 este de doar 5 milioane euro și presupune un apel de proiecte la nivelul regiunii, conform ghidului disponibil pe site-ul ADR Vest.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.