Cinci afgani au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară, ascunși într-un camion

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat cinci cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu diferite mărfuri.

Azi dimineață, în jurul orei 03:40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diferite materiale pentru o societate comercială din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși printre marfa transportată, cinci cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, trei minori și doi adulți cu vârste cuprinse între 14 și 23 de ani, solicitanți de azil în țară noastră, minorii urmând a fi preluați de  reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.