marți, 23 iulie, 2024

Cîmpanu l-a convins pe Rednic și a devenit jucătorul UTA-ei

Distribuie articolul

UTA și-a rezolvat parțial problemele din ofensivă, prin înregimentarea lui Alexandru Cîmpanu, un mijlocaș ofensiv de picior stâng, care poate evolua în ambele benzi. Acesta se află de câteva zile la Arad dar nu se punea problema să dea probe de joc în condițiile în care jucătorul nu poate face deocamdată decât antrenamente individuale, fiind în recuperare după o accidentare. Probabil însă că Mircea Rednic a dorit să vadă perspectivele fotbalistului de a se integra în grup și în viziunea sa despre echipă și se pare că a fost convins, din moment ce fostul fotbalist al Craiovei a semnat astăzi cu Bătrâna Doamnă un contract pe un an, cu posibilitate de prelungie pe încă unul. Practic vorbim de un împrumut până în vara anului viitor, când fotbalistul își încheie contractul cu CS Universitatea Craiova, după care, dacă va convinge, va semna cu UTA.

Alexandru Cîmpanu are 23 de ani și, deși născut la București, a debutat în prima ligă la FC Botoșani, acolo unde altfel a făcut și junioratul. În vara anului următor este achiziționat de CS Universitatea Craiova, unde are trei sezoane destul de bune, cu 62 de meciuri în prima ligă plus alte prezențe în Cupa României și tururile preliminare ale Conference League, meciuri în care a marcat 13 goluri și a semnat 7 pase decisive. Din această perioadă durează și cele 7 selecții în echipa națională de tineret, pentru care a marcat și un gol.

La începutul sezonului trecut a fost împrumutat la Universitatea Cluj, însă în ianuarie se întoarce la Craiova dar prinde destul de rar echipa și o atunci când o face, intră pe teren din postura de rezervă, fiind titular în sezonul de primăvară doar într-un meci de Superliga plus unul de Cupa României. Traiectoria carierei lui Cîmpanu ne dezvăluie așadar încă un caz de jucător care a profitat pentru câteva sezoane de regula U21 dar apoi, ieșind din acea categorie vârstă, n-a mai reușit să își păstreze statutul de care beneficiase până atunci. Având în vedere că antrenorul Costel Gâlcă l-a anunțat că nu se mai bazează pe serviciile lui, Cîmpanu a început tatonările cu UTA de acum aproape o lună și iată că până la urmă mutarea sa pe Mureș s-a materializat.

În acest moment, odată cu achiziția lui Cîmpanu, numărul mijlocașilor de bandă din lotul lui Mircea Rednic a urcat la… doi, în afara proaspetei achizții, mai evoluând pe acele poziții doar Omondi. Antrenorul Bătrânei Doamne mai poate improviza acolo cu Dumiter (drepta). În stânga, Rednic îl are și pe David, un jucător tânăr care însă de aproape un an de când e la Arad, n-a reușit să se impună, jucând extrem de puțin. De asemenea rămâne de văzut dacă Abris Samson, jucătorul din Ungaria aflat în probe va semna și el cu UTA sau dacă jucători din Academie, precum Calotă sau Ahmet vor fi luați în considerare. Însă acestea sunt rezolvări pe termen mediu. Deocamdată e greu de crezut că vreunul dintre cei menționați ar putea fi o soluție pentru meciul cu Rapid, așa cum nici Cîmpanu nu va fi, dată fiind problema sa medicală, care l-a făcut să rateze pregătirea de vară. Așadar, dacă în următoarele zile nu ajunge la Arad un fotbalist suficient de bun încât să intre direct în primul 11 după 2-3 antrenamente, cel mai probabil duelul cu giuleștenii va fi abordat cu o improvizație în flancul drept al atacului: Dumiter (varianta curajoasă) ori Rodrigues (varianta prudentă).

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți