Chiar, va fi cumva?

Opinii

Scris de Arpi Nistor

Astăzi a început școala în Ungaria. Aproximativ 1,6 milioane elevi sunt așteptați în clase. Nici ei nu știu cum vor decurge lucrurile, au decis să meargă cu valul, încercând să revină la normal.

Drept e că la nivel declarativ au mult mai puține cazuri decât noi, care doborâm record după record, fiind fruntași (acuși și la nivel global) la numărul de infectați.

Știre: „La şase luni de la apariția primului caz de coronavirus în România, ţara noastră a depăşit China la numărul de infectări. 85.833 de cazuri au fost raportate până acum la noi, în timp ce în statul asiatic, focar al pandemiei, sunt puţin peste 85.000”.

Contramăsură: deschidem restaurantele, teatrele, cafenele, cinematografele.

Nu cred că e o măsură rea, nu cred nici că e o măsură bună, cred că suntem depășiți de situație și strategia este: „Cumva tot va fi!”.

Deci o să fie foarte interesant când vom elibera cei 3,52 milioane elevi, care vor porni la cules de SARS-CoV-2 precum albinele după polen.

Pot doar să sper că acest: „Cumva tot va fi!” să nu fie precum caricatura de pe coperta revistei Charlie Hebdo, în care doi copii cară în spate câte un sicriu, iar autorul se întreabă: „ Oare vor termina anul?”.

Dragilor, eu că doresc să terminați sănătoși anul, la fel și anii ce vor urma. Atenție la igienă, purtați masca (cât de mult puteți, căci și nenea Arpi o mai coboară câteodată sub nas, când simte că se sufocă, dar mă străduiesc să respect cât mai mult regulile) aveți grijă de voi, căci nimeni nu poate face acest lucru, mai bine decât voi înșivă.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.