CFR Cluj – UTA Arad 2 – 1, campioana mai bună, dar ajutată și de arbitru

Sursă imagine: UTA Media Design (www.uta-arad.ro)

Sport

Scris de T.F.

După ce a întâlnit în etapa precedentă echipa de pe primul loc, cu cel mai bun atac din SuperLiga, acuma a dat piept cu CFR Cluj, a doua forță ofensivă din SuperLiga și locul doi în clasament. La Cluj totul indica favorită certă echipa gazdă, chiar dacă clujenii au intrat pe teren aproape cu echipa a doua.

Clujenii au dominat aproape total prima repriză, UTA arătând ca o echipă de ligă secundă. În repriza a doua UTA a avut altă față, dar în ciuda a numeroase cornere pentru arădeni, clujenii au fost cei care au câștigat în final partida. Ajutați în prima repriză de arbitru și în partea a doua la fel, clujenii au fost stăpâni pe situație inclusiv când au fost în inferioritate numerică. Remarcăm iarăși prestația excelentă a galeriei arădene, peste 100 de fani însoțind echipa la Cluj.

Au jucat formațiile:

CFR Cluj: Sava – Braun, Yuri, Burcă, Camora – Deac, Muhar, Cvek, Krasniqi – Janga, Maglica / Rezerve Scuffet – Peteleu, Țîru, Kolinger, Hoban, Bordeianu, Fica, Petrila, Yeboah. Antrenor Dan Petrescu

UTA Arad: Kucher – Chindriș, Benga, Hoxhallari – Vukcevic, Cascini, Anton, Abeid – R. Pop, Milosevic, Barbosa/ Rezerve Balauru – Erico, M. Dobrescu, Stahl, Ubbink, Otele, Pașcalău, Roger, Postolachi. Antrenor Laszlo Balint.

Arbitri: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) la centru / Mihai Marica (Bistriţa) / Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe).

Arbitri VAR: Szabolcs Kovacs (Carei) – Ferencz Tunyogi (Zalău)

Observator arbitri: Zoltan Szekely (Baia Mare)

Observator FRF: Ioan Mironaș (Piatra Neamț)

După un început de joc relativ echilibrat, clujenii au pus încet, încet stăpânire pe joc în fața unei echipe care nu s-a regăsit deloc în prima repriză. Scorul a fost deschis destul de repede, după o fază lucrată de clujeni pe dreapta, mingea este respinsă de Chindriș și ajunge la Krasniqi care trage de la marginea careului din prima la rădăcina barei, imparabil pentru Kucher.

UTA nu se regăsește, CFR atacă mai mult și este aproape de gol în minutul 22, arbitru acordă penalty pentru clujeni, la un fault văzut numai de el. A fost o simulare de tot râsul a lui Magicla. Nici VAR-ul nu a intervenit, noroc că astrele s-au aliniat și Deac a ratat.

Arădenii au avut o fază în care trebuiau să primească penalty (min 26), dar același Rusandu nu vede nimic. Apoi UTA este în corzi, clujenii domină în continuare dar fără a concretiza nimic.

Urmează iarăși o fază incredibilă cu centralul în prim plan. În minutul 45+6 centralul acordă iarăși gol pentru CFR, după ce în prealabil Milosevic a fost clar faultat la centru în faza premergătoare golului. După multe reluări și vizualizări la ecranul VAR de la centru terenului Rusandu anulează golul. A fost o primă repriză slabă pentru UTA, iar centralul a ținut pe față cu echipa clujeană.

Ca niciodată, UTA începe foarte bine repriza secundă după ce la pauză Balint a făcut câteva schimbări inspirate, dar total neinspirat a fost Balint cu echipa de start. Arădenii egalează repede, Rareș Pop înscriind simplu din careu în minutul 47, după un șut a lui Abeid deviat de un fundaș clujean. UTA este mult mai prezentă în joc și pune presiune pe CFR, dar fazele importante lipsesc. Otele și Ubbink trag bine de la distanță în minutele 50 și 55, dar ambele șuturi sunt pe lângă poartă.

Apoi CFR-ul demonstrează de ce este campioană și în minutul 62 trece în avantaj. Deac centrează foarte bine de pe stânga și Yuri vine foarte bine la întâlnire și marchează. UTA nu dezarmează și atacă în continuare, dar fără rezultat pe tabelă.

În minutul 70 Rusandu își dă iar în petec. Foarte slab arbitrajul în acest meci, CFR fiind clar avantajată. Deci,  în acest minut, Maglica aproape îi rupe piciorul lui Vukcevic, dar Rusandu îi dă doar galben. Intervine VAR-ul, Rusandu este chemat la margine și după multe reluări centralul în elimină pe Maglica.

UTA este foarte insistentă în continuare, dar marile ocazii lipsesc, dar și CFR are câteva zvâcniri pe contraatac. Cea mai mare ocazie o are Postolachi, care reia cu capul pe lângă poartă, după o suită incredibilă de cornere pentru arădeni. UTA a avut în total 10 cornere în acest meci, față de trei de partea CFR-ului.

Un nou joc pierdut de UTA și spectrul retrogradării este tot mai aproape, mai ales că urmează două meciuri foarte grele în continuare cu FCSB și Craiova.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.