„Cei puțini și gălăgioși” n-au fost tocmai puțini, dar au fost suficient de gălăgioși

Sport

Scris de Arad Obiectiv

Disputa dintre fani și conducera clubului UTA a consumat o nouă etapă în această seară, odată cu mitingul de protest organizat de Suporter Club UTA și îndreptat în special către Alexandru Meszar și către Gheorghe Falcă, cel despre care se spune că l-ar împiedica pe Meszar să cedeze clubul grupului „NextGen”, format din oamenii de afaceri Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Rudi Vizental și Marius Grada.

Protestul, programat la ora 18:30 în Piața Avram Iancu, a reușit să strângă în prima jumătate de oră în jur de o mie de fani, dar odată cu trecerea timpului, suporterii alb-roșii „îngroșau” rândurile. Conform programului, în jurul orei 19:30 s-a pornit spre Arena „Francisc Neuman”, pe traseul Teatru-Primărie-Podgoria-Intim-Calea Victoriei-stadion, iar la plecarea din Piața Avram Iancu, numărul fanilor era undeva aproape de două mii.

Atât în piață, cât și pe tot traseul până la stadion, fanii au scandat și au cântat împotriva lui Meszar și a lui Falcă, dar în același timp au fost și foarte multe scandări prin care aceștia și-au transmis din nou atașamentul și susținerea pentru echipă și pentru jucători.

Potrivit jandarmilor, la momentul în care convoiul de suporteri au ajuns în proximitatea stadionului, numărul acestora era de aproximativ 3.000.  De asemenea, alte câteva sute de fani au așteptat în fața Arenei „Francisc Neuman” pentru a se alătura grupului.

Trebuie scos în evidență faptul că numărul mare al fanilor prezenți la protest este cu atât mai important, cu cât vorbim despre o perioadă de concedii, într-o zi de luni, pe o căldură infernală. Unde mai punem faptul că vorbim despre un miting ce nu a fost organizat de vreun partid politic și unde protestatarii au participat din proprie inițiativă, nu obligați de șefii de partide.

La fel de evident, iar asta rezultă tocmai din prezența masivă la acest miting de protest, este faptul că „cei puțini și gălăgioși”, așa cum i-a catalogat Alexandru Meszar pe cei care îl contestă, n-au fost nici pe departe puțini, deși au fost suficient de gălăgioși.

Rămâne de văzut totuși ce se va întâmpla după aceste acțiuni de protest. Meszar dă de înțeles în continuare că nu va ceda clubul, iar situația pare că se va tărăgăna în continuare. Evident, tensiunile nu vor dispărea, ba dimpotrivă, se vor înteți.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.