duminică, 14 iulie, 2024

Ce faci duminică, n-ai chef de-o faptă bună și de o varză cu carne? Oamenii frumoși de la „Gătim împreună” te așteaptă la Port Arthur, pentru un nou eveniment caritabil

Distribuie articolul

Chiar așa, ce program aveți mâine, duminică? Dacă nu aveți program sau dacă nu aveți chef să gătiți acasă, nu e nici cea mai mică problemă, avem noi soluția pentru voi. Avem pentru voi două evenimente caritabile, în cadrul cărora organizatorii vor găti pentru voi, iar la schimb, voi veți avea ocazia să faceți o faptă bună. Despre unul dintre evenimente am scris acum câteva ore și era vorba despre o gașcă de prieteni care s-au gândit să gătească niște gulaș la ceaun, pe care să-l vândă arădenilor la un preț de 15 lei porția, iar bănuții să se ducă spre o familie necăjită din Pecica. Este vorba despre un bărbat, un tată, care își crește singur cei cinci copii cu vârste cuprinse între trei luni și șapte ani. Evenimentul va avea loc în Parcul „Regina Maria” din cartierul Micălaca (fostul parc „23 August” – zona Orizont), începând cu ora 14:00. Dar mai multe puteți să citiți aici: O gașcă de prieteni gătesc „gulaș” pentru arădeni, în scop caritabil. Cu doar 15 lei și tu poți pune umărul la ajutorarea unui tată care își crește singur cei cinci copii.

Ei bine, tot mâine, dar într-o altă zonă a Aradului și cu o oră mai devreme, adică de la ora 13:00, va avea loc un eveniment asemănător. Este vorba despre alți prieteni de-ai noștri, de care sigur ați auzit, fiindcă nici ei nu mai știu deja câte astfel de evenimente caritabile au organizat. Vorbim, desigur, despre cei de la Asociația „Gătim împreună pentru o lume mai bună”, iar evenimentul va avea loc la Port Arthur.

„Evenimentul nostru a început, de fapt, în urmă cu vreo două luni, când am gătit trei ceanue de zacuscă, din care au ieșit 240 de borcane. Ei bine, ne-am gândit noi ca acele borcane să le distribuim unor familii aflate în dificultate, iar pentru acest lucru am apelat la doamna Oana Pârvulescu, directorul Direcției de Asistență Socială Arad. Am primit de la dânsa o listă cu 25 de familii, la care ulterior noi am mai adăugat un azil de bătrâni și un orfelinat”, ne povestește Marcel Ionescu, președintele asociației, care de altfel este și unul dintre bucătari.

Numai că Marcel și colegii săi nu se știu opri și nici nu știu să își impună limite, cel puțin nu unele joase, așa că au vrut să facă și mai mult… să ajute mai mult. Zis și făcut!

Cum Marcel și gașca lui de „nebuni frumoși” sunt deja destul de cunoscuți într-ale gătitului în scop caritabil, lumea deja îi cunoaște și au încredere că ceea ce fac ei este cu adevărat plin de bune intenții și fără alte ascunzișuri. Astfel că au primit ajutor și din partea prietenilor lor.

„Am stat noi și ne-am gândit că zacusca noastră nu e suficientă pentru 25 de familii, la care noi am mai adăugat și un azil de bătrâni și un orfelinat, așa că am căutat ajutor și în altă parte, ajutor pe care l-am și primit. Vrem să mulțumim pe această cale prietenilor de la Naturavit, care ne-au pus la dispoziție mâncare conservată. De asemenea, pentru haine, încălțăminte și jucării am primit sprijinul mai multor persoane”, mai spune Marcel Ionescu.

Însă, totuși, vorbim despre multe suflete amărâte, multe guri de hrănit, mulți ochi ce s-ar umple cu lacrimi de fericire chiar cu ajutorul vostru, al nostru, al tuturor.

Așa că cei de la „Gătim împreună pentru o lume mai bună” vor organiza mâine un eveniment în cadrul căruia vor găti varză cu carne la ceaun. Și bonus, spune Marcel, veți primi și niște „pită de maia” cu unsoare de porc, ceapă și boia, sau cu niște zacuscă. Evident, din cauza pandemiei și măsurilor, servirea se va face „la pachet”.

Iar la schimb pentru mâncarea bună pe care o veți primi, puteți dona alimente, cum ar fi: ulei, făină, mălai, orez, paste făinoase sau dulciuri. Desigur, toate aceste pachete vor ajunge la acele persoane nevoiașe de care povestea Marcel Ionescu.

„Încercăm să nu strângem bani, fiindcă nu vrem să se ajungă la discuții, așa că e mult mai simplu cu alimentele. Până la urmă și de bani tot alimente am cumpăra. Totuși, suntem conștienți că nu toți cei care vor veni la eveniment vor putea aduce alimente, din diferite motive, astfel că vom pune, totuși, și o urnă la dispoziția participanților, în care pot face donații, iar din acele donații vom cumpăra noi ulterior cele necesare. Pachetele vor fi distribuite săptămâna viitoare și vom reveni și cu alte detalii”, mai spune Marcel Ionescu.

De asmenea, cei care vor să-i ajute pe cei de la „Gătim împreună pentru o lume mai bună”, fie că vorbim despre această acțiune, fie de viitoarele acțiuni, o pot face și de la distanță, făcând donații în conturile asociației, deschise la Banca Transilvania:

Cont LEI – RO44BTRLRONCRT0558184201

Cont EURO – RO91BTRLEURCRT0558184201.

În final, fiindcă am participat la mai multe acțiuni de-ale celor de la „Gătim împreună pentru o lume mai bună” și fiindcă am văzut că aceste acțiuni au fost întotdeauna de succes, motiv pentru care politicienii arădeni nu au ratat ocazia de a se afișa pe la aceste evenimente, l-am întrebat pe Marcel cum reușeșc să se detașeze de factorul politic și să nu politizeze acțiunile lor.

„Noi nu facem politică aici. Îi așteptăm pe toți să fie alături de noi, oameni simpli sau politicieni, însă pe cei din mediul politic îi rugăm să își lase culorile politice la intrare și la acțiunile noastre să fie doar oameni, nu oameni politici. Ba chiar fac un apel pe această cale la cei care vin din mediul politic, să fie alături de noi, însă să evite să politizeze câtuși de puțin evenimentele noastre!”, încheie președintele asociației „Gătim împreună pentru o lume mai bună”, Marcel Ionescu.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți