Ce bătaie de joc! Când vom avea, de fapt, gazon nou pe Arena „Francisc Neuman”

Sport Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Am tot scris în ultima perioadă despre schimbarea gazonului de pe Arena „Fransic Neuman”, dar ne vedem nevoiți să scriem din nou și, de această dată, sub semnul revoltei, o revoltă interioară pe care cu toții ar trebui să o avem când vedem că lucrurile nu merg așa cum ar trebui în acest oraș, în acest județ, în această țară. Am scris încă de la început, de acum mai bine de două luni, că UTA nu va avea gazon nou în această vară, oricât ar trâmbița politicienii și politrucii. Și se pare că, nu doar că am avut dreptate, dar situația este revoltătoare!

În ultima zi a lunii iulie anunțam că știm deja câștigătorul licitației pentru lucrările de la stadion. Ulterior a devenit oficial, iar astăzi a fost și ultima zi în care puteau fi depuse contestații. Din informațiile noastre, n-au fost depuse contestații, astfel că licitația a fost câștigată de un grup de firme al cărui lider sunt cei de la SPORT FIELDS (alături de ei, din acest grup mai fac parte ELECTROPROIECT ADA, HOBBIT INTEGRAL RO șiELIO INDUSTRIAL).

Lucrările, făcute special pentru alegeri?

Cumva, ne așteptam ca, începând cu aceste zile, cei care au câștigat licitația să se apuce de proiectarea lucrărilor, iar acestă proiectare să dureze probabil undeva la două, poate trei săptămâni. Asta mai ales fiindcă știm deja că cei de la Sport Fields sunt o firmă serioasă și care au un portofoliu destul de stufos în care se regăsesc astfel de lucrări. Apoi, ne gândeam noi că, probabil undeva prin luna septembrie, hai fie maxim octombrie, să înceapă efectiv lucrările. Cât pot dura aceste lucrări? O lună, două? Ei bine, chiar și așa sceptici cum suntem, chiar dacă am estimat din start că UTA nu va avea gazon nou în această vară, nici vorbă să ne fi trecut prin cap că lucrările de fapt ar putea fi făcute după bunul plac al politicienilor arădeni. Astfel că, din ce am reușit noi să aflăm pe surse, s-ar părea că doar proiectarea va dura în jur de trei luni, în vreme ce execuția lucrărilor ar urma să dureze încă opt luni. În total vorbim despre 11 luni. Asta dacă nu vor fi făcute și aceste lucrări exact pe modelul construcției stadionului, care a durat o veșnicie și jumătate. Să ne așteptăm deci ca aceste lucrări să fie gata cam în preajma alegerilor de anul viitor. Că doar anul 2024 e un an în care vom avea parte de alegeri pe toate palierele: locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. Deci, fiindcă băieții „deștepți” au nevoie de voturile prostimii, totul pare a fi gândit exact de această manieră. Și, atunci, înainte de alegeri, vor veni să ni se laude (inclusiv) cu aceste lucrări, iar noi, ca proștii, îi vom vota din nou, indiferent despre care dintre ei este vorba, nu-i așa? Dar nu e așa! Sau nu ar trebui să fie așa. Nu ar trebui să mai răbdăm aceste bătăi de joc pe bani publici, pe banii noștri, ai tuturor, folosiți după bunul lor plac.

Suntem curioși dacă mai marii Primăriei se vor înghesui să ne explice public de ce durează lucrările atât de mult și cum de vor fi finalizate exact în preajma alegerilor, așa cum se înghesuie la orice alte prostii!?

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.