duminică, 14 iulie, 2024

Cătălin Vulturar s-a întors în România; din păcate nu la UTA ci la Rapid

Distribuie articolul

Unul dintre cei mai interesanți fotbaliști arădeni lansați în fotbal în ultimii ani, Cătălin Vulturar, va îmbrăca tricoul uneia dintre echipele cele mai puțin iubite în Arad: Rapid. Clubul cu sediul în cartierul Giulești l-a achiziționat de la echipa italiană Lecce, în schimbul a 400.000 de euro plus 30% dintr-un viitor transfer, conform informațiilor oferite de unul dintre acționarii Rapidului, Victor Angelescu, publicației online iamsport.ro. De asemenea, tot în presa centrală se speculează și faptul că Rapid ar urma să îl împrumute pe Vulturar până la finalul sezonului, tocmai la UTA. Ar fi al treilea jucător care ajunge de sub Podul Grant pe Malul Mureșului sub formă de împrumut în ultimii ani, după Albert Stahl (sezonul trecut) și Claudiu Micovschi (în acest campionat). Deocamdată informația nu a fost confirmată oficial sau pe surse din interiorul clubului UTA.

Cătălin Vulturar, mijlocaș central cu profil defensiv, are 19 ani și este un produs al Academiei UTA. A debutat în echipa de seniori a Bătrânei Doamne la vârsta de doar 14 ani într-un meci din deplasare cu Farul Constanța (fosta echipă care a falimentat, urmând ca apoi brandul să fie preluat de Viitorul lui Gheorghe Hagi), meci jucat în sezonul 2018-2019 din Liga 2, antrenor al echipei noastre fiind la acea vreme regretatul Ionuț Popa. Tânărul fotbalist a mai bifat apoi trei apariții în meciuri oficiale în tricoul UTA-ei urmând ca apoi, imediat după promovarea echipei în prima ligă în vara lui 2020, să fie achiziționat de italienii de la Lecce în schimbul sumei de 500.000 de euro. În iunie anul trecut, în calitate de căpitan al echipei de Primavera a clubului, Vulturar a câștigat titlul de campion de tineret al Italiei, din formație mai făcând parte și alți trei români: portarul Alexandru Borbei, fundașul Răzvan Pașcalău și atacantul Rareș Burnete. Între timp Vulturar a adunat și mai multe selecții la loturile naționale iar în toamna trecută chiar a făcut pasul către echipa națională de tineret, pentru care a și reușit să marcheze în partida cu Armenia.

Din păcate nici parcursul ascendent sub tricolor și nici titlul câștigat cu echipa de tineret nu i-au adus mult așteptatul pas către echipa de seniori a celor de la Lecce, care evoluează în Serie A. În aceste condiții, despărțirea amiabilă a fost o soluție îmbrățișată de ambele părți. UTA se pare că și-a dorit și ea repatrierea jucătorului dar sub formă de împrumut. Rapidul însă a putut mai mult, adică să achite o sumă de transfer și astfel și-a asigurat serviciile unui jucător tânăr de reală perspectivă. Din păcate mediocritatea financiară și organizatorică în care se zbate UTA face ca iată încă un fotbalist localnic, în care atât comunitatea cât și clubul a investit, să ajungă să îmbrace tricoul altei echipe din țară. Iar scenariul ca tocmai aceasta să-l trimită pentru câteva luni acasă în ideea de a-și face „rodajul“ e și mai umilitor pentru blazonul Bătrânei Doamne.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți