vineri, 19 iulie, 2024

Cât de aproape sau de departe a fost Adi Petre de o revenire la UTA, dar și ce șanse mai sunt să mai vină vreun fotbalist în trupa lui Gyuszi Balint

Distribuie articolul

Înaintea partidei de luni seara, cu Academica Clinceni, printre chestiuni ce țin de moralul jucătorilor și alte părțit tactice, antrenorul Gyuszi Balint a vorbit și despre care ar fi șansele ca UTA să mai transfere vreun fotbalist până la închiderea ferestrei de transferuri, lucru care se va întâmpla peste doar două zile, pe 5 octombrie.

Tehnicianul Bătrânei Doamne este pesimist când vine vorba despre aducerea vreunui jucător nou la echipă și spune că a avut chiar mai multe ocazii de a aduce fotbaliști străini importanți, însă că UTA nu și-a permis în acest moment așa ceva.

„În acest moment nu este deschisă vreo discuție. Îmi este foarte greu să cred că poate apărea, chiar așa pe ultima sută de metri, sau în ultima zi a perioadei de transferuri, ceva foarte bun și util pentru noi. Dacă va apărea, o vom analiza perspectiva, în cazul în care se va impune. Ce pot să vă spun este că am mai avut propuneri de jucători interesanți, străini, dar din păcate criteriul financiar ne-a împiedicat să avansăm discuțiile. Era vorba despre niște jucători cu niște CV-uri foarte bune, jucători care nu se confruntau cu această perioade de inactivitate. Deci fuseseră cât de cât în competiție. Dar în acest moment este destul de greu să ne apropiem de jucători străini cu adevărat importanți pentru nivelul Ligii 1”, a explicat Gyuszi Balint.

Adrian Petre, departe de revenire

Cazul lui Adrian Petre a fost discutat în ultima perioadă peste tot, de la presa națională la cea locală, dar mai ales în social-media. Printre altele, au apărut zvonuri care l-ar fi dat pe atacantul arădean ca aproape de o revenire la UTA, însă în realitate lucrurile au fost destul de departe de a se petrece.

De altfel, inclusiv Alexandru Meszar, conducătorul clublui arădean, afirmase în urmă cu câteva zile că este imposibil ca UTA să-și permită un eventual transfer al lui Adrian Petre, dar că, dacă ar fi vorba despre un împrumut în Liga 1, fotbalistul ar prefera să se întoarcă la clubul care l-a debutat la seniori.

Totuși, antrenorul arădenilor spune că, ținând cont de situația financiară a clublui, aducerea lui Petre la UTA era mai degrabă un vis al suporterilor, decât o realitate pe care clubul și-ar permite-o.

„Din punctul meu de vedere, Adrian Petre era un subiect destul de greu de concretizat pentru noi. În primul rând din punct de vedere financiar. Adrian Petre a ajuns la un nivel financiar, pe munca lui, foarte bun. Or noi suntem departe, deocamdată, de acel prag. Sunt convins că Adrian Petre poate evolua mult mai bine decât a făcut-o în ultima perioadă și chiar are nevoie să evolueze la un nivel cât mai apropiat de potențialul său. Cu toate acestea, pentru niciun jucător nu este de neglijat acest aspect financiar. Ok, este foarte important modul în care te exprimi, modul în care evoluezi, modul în care progresezi, dar până la urmă este o meserie. Suntem profesioniști în fotbal, indiferent că vorbim despre jucători, despre antrenori și muncești ca să ajungi la un anumit statut, la un anumit nivel financiar. Era foarte greu să ne gândim că putem să ajungem la un consens, fie chiar și în ceea ce privește un împrumut pentru Adrian Petre”, a mai declarat Balint.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți