Când n-ai cu ce te lăuda, fiindcă nu faci mare lucru, ne spui că ai pregătit stropitoarele de gazon pentru iarnă…

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Nota noastră: Ne pufnește râsul când primim astfel de comunicate de presă, cu astfel de „realizări” ale aleșilor noștri. Domnilor, înțelegem că nu faceți mare lucru, dar chiar deveniți caraghioși când încercați să vă lăudați cu faptul că ați oprit apa din stropitoarele pentru gazon, de parcă ați fi făcut ceva extraordinar. În consecință, noi chiar o să vă publicăm aceste comunicate, fiindcă nu vă putem noi opri să deveniți caraghioși și ar fi păcat să nu vadă și cetățenii cât de mult vă zbateți pentru ei și pentru oraș.

(Comunicat de presă)

Primăria Municipiului Arad, prin Serviciul Edilitar și Dezvoltare Mediu Urban și un operator specializat, desfășoară în această perioadă operațiuni de golire a instalațiilor de irigat existente în municipiul Arad, pentru pregătirea acestora pentru sezonul rece.

Intervenția este esențială în condițiile în care pe timpul iernii, la temperaturi negative, acumulările de apă rămase în sistemul de irigații ar putea deteriora elementele componente ale acestuia. Prin intermediul acestei operațiuni, Primăria Municipiului Arad are în vedere buna întreținere a sistemului de irigat și protejarea sistemului astfel încât să se evite daunele care ar putea conduce la reparații costisitoare.

În fapt, procedeul constă în eliminarea cantității de apă din toate componentele de irigație și ulterior, folosirea aerului cu presiune cu ajutorul compresorului în sistemul de irigații. În acest fel, se evită acumulările accidentale de apă care, în caz contrar, ar putea cauza daune în exploatarea normală a sistemului, odată cu venirea sezonului călduros.

După efectuarea operațiunilor de golire a sistemelor de irigații, acestea se sigilează pentru a preveni deschiderea accidentală a instalației de irigare.

La nivelul municipiului Arad o suprafață totală de 30 ha de spațiu verde este prevăzută cu sisteme de irigații.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.