duminică, 14 iulie, 2024

Când invectiva devine bumerang: răspunsul SCU la jignirile de după meciul cu Hermannstadt

Distribuie articolul

La câteva ore după finalul partidei de la Sibiu, pierdută de UTA cu 1-2 şi în care Bătrâna Doamnă a fost încurajată de peste 1200 de suporteri, soţia team-managerului Dorin Stana a avut o ieşire deplasată pe o reţea de socializare. Nemulţumită ba de faptul că fanii s-au întors cu spatele la echipă când jucătorii au venit să-i salute, ba de faptul că unii îşi exprimă nemulţumirea că banii pe care-i dau pe bilete şi abonamente nu se regăsesc în organizarea clubului şi rezultatele echipei, Alexandra Stana i-a îndemnat pe fani „să stea dracului acasă nu să se îmbete ca porcii în deplasări“. Evident că reacţia a fost una vehementă iar explicaţiile autoarei că se referea doar la unii fani care i-au agresat verbal soţul, a fost tardivă.

În materialul publicat atunci (pe care îl puteţi citi aici: O imagine care doare… dacă nu eşti complet nesimţit) propuneam ca pe modelul golanilor din Piaţa Universităţii în anul 1990, mâine toţi suporterii care au fost deranjaţi de acest eveniment, să vină la meci purtând în piept un bilet cu mesajul „porc beţiv“. Ei bine se pare că cel puţin în privinţa ideii de bază am fost într-un gând cu cei de la Suporter Club UTA, care au scos în vânzare tricouri cu acest mesaj, însoţit de o imagine foarte simpatică. Tricourile pot fi cumpărate de la UTA Official Store (Calea Aurel Vlaicu, Bl. L, între gară şi Atrium Mall) sau mâine înaintea meciului de la fan shop-ul mobil amplasat în parcarea din spatele Tribunei a II-a.

Revenind la atitudinea faţă de suporteri, să remarcăm că astăzi aceştia au fost luaţi în colimator de data aceasta chiar de un oficial al clubului, nimeni altul decât Mircea Rednic. Antrenorul s-a arătat foarte deranjat de faptul că la finalul meciului de la Sibiu atât el cât şi jucătorii ar fi fost înjuraţi de câţiva fani. Sigur, nu susţinem sub nicio formă astfel de forme de protest la adresa echipei dar nu putem să nu ne întrebăm de ce Mircea Rednic, din 1200 de oameni a ţinut să-i scoată în evidenţă doar pe aceştia; nu pe cei care au cântat non stop până la epuizare, nu pe femeile sau copiii care prin prezenţa lor au dat mărturie despre civilizaţia publicului arădean. De altfel constatăm că fanii UTA-ei au ajuns să fie mult mai preţuiţi de adversari şi chiar de media centrală decât de propriul club.

Nu dorim să insistăm însă acum, înaintea meciului de mâine, pe acest subiect. Am fi făcut-o dar am observat astăzi că Mircea Rednic a manifestat o vizibilă stare de nervozitate. Nu dorim să-i sporim cumva iritarea şi să fim acuzaţi apoi, în cazul nefericit al unui rezultat negativ, că am fi afectat procesul de pregătire al meciului (nu de alta dar ni s-a mai întâmplat). Însă vom dezvolta subiectul după partida cu Poli Iaşi, sperăm noi sub influenţa pozitivă a unei victorii.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți