Când am devenit atât de răi?!

Opinii

Scris de Amalia Fuliaș

Lumea e sătulă de știri cu și despre coronavirus, la fel și eu, dar totuși nu pot să nu mă abat asupra subiectului, dar într-un alt fel față de cel în care sunteți obișnuiți.

Oamenii vor să-și recapete viața socială, locurile de muncă, siguranța zilei de mâine, concediile în care-și ”încarcă bateriile”, plăcerea de a face o plimbare în aer liber, fără gândurile care îi năpădesc despre acest virus.

Părinții își doresc să-și vadă copiii din nou la grădiniță, să înceapă școlile. Stresul survenit în urma faptului că mulți n-au unde și cu cine să îi lase a afectat foarte multe familii.

În jurul nostru, vedem tot mai multă lume nervoasă, agitată, gânditoare și dărâmată de probleme apărute în urma nebuniei care a apărut brusc în jurul nostru.

Copiii își doresc să-și revadă prietenii și colegii, să-și urmeze cursul firesc al copilăriei, la grădiniță, la școală, în parcuri, la locurile de joacă, oriunde mergeau ei de obicei.

Pe rețelele de socializare, oamenii sunt înverșunați unii împotriva altora, unii distribuie poze, texte, videoclipuri care reprezintă cât de grav te poate afecta coronavirus și cât de tragică e situația în lume, de cealaltă parte, alții încearcă să transmită că nu e totul atât de negru, că e multă manipulare, că sunt interese financiare, politice și economice…

Oameni buni, opriți-vă! Opriți-vă din jigniri, din contraziceri până la nesfârșit, din nervi refulați în comentarii și atacuri la persoană, din catalogarea unora sau a altora. Da, sunt de acord că trebuie să ai o părere și să-ți susții punctul de vedere, dar fă-o altfel, fă-o în așa fel, încât cel ce-ți citește comentariul să fie pus pe gânduri de ceea ce îi transmiți și poate reușești să îi schimbi percepția asupra subiectului, indiferent de tabăra în care te afli.

Când am devenit atât de răi?! Când am ajuns să călcăm peste principii și peste suflete? De ce avem impresia că cineva care nu e de aceeași părere cu noi, își va schimba brusc părerea dacă-l facem cum ne vine la gură?

Ar fi bine dacă am reflecta la comportamentul nostru și am deveni mai uniți, mai ales în aceste momente, pentru că până la urmă, toți trăim aceleași vremuri.

Depinde de noi să le facem mai bune!

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.