Campanie de conștientizare privind importanța implementării Sistemul de Informații Schengen (SIS) și Sistemul de intrare/ieșire (E.E.S.)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În ziua de 24.05.2022, în sala festivă a Inspectoratului de Poliție Județean Arad, a avut loc o vizită la fața locului, derulată în contextul proiectului „Campanie de conștientizare privind importanța implementării SIS și EES”, cod ROFSIB2022OS2A14P03, finanțat din Fondul pentru Securitate Internă – componenta Frontiere și Vize, beneficiar Ministerul Afacerilor Interne / Direcția Generală Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale.

Acest proiect se înscrie într-un proces amplu, ce are ca scop dezvoltarea, la nivel național, a sistemelor europene de informații și securitate, implementarea noilor sisteme reprezentând, la nivelul Uniunii Europene, un obiectiv politic major, preconizat a se derula până în anul 2023, cu impact direct în asigurarea unui nivel ridicat de securitate pentru cetățenii europeni.

Scopul proiectului este îmbunătățirea gradului de conștientizare a personalului M.A.I. (structurile teritoriale ale Poliției Române, Jandarmeriei Române, Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General de Imigrări) cu privire la noutățile aduse de noile baze legale pentru Sistemul de Informații Schengen (SIS) Recast și Sistemul de intrare/ieșire (EES), acestea reprezentând primele sisteme ce vor trebui implementate, conform calendarului european.

În cadrul întâlnirii, experții din cadrul D.G.A.E.S.R.I. prezentat proiectul de conștientizare și informare a personalului din cadrul structurilor teritoriale ale M.A.I. din județul Arad și au discutat cu participanții, alături de experți ai I.G.P.R., I.G.P.F., C.N.S.I.S. și O.R.P.D.P., aspecte circumscrise domeniilor: SIS/SIRENE, cooperare polițienească internațională,  protecția datelor personale, managementul frontierelor externe.

Prin abordarea subiectelor de interes pentru structurile teritoriale ale MAI și prin caracterul ei interactiv, activitatea desfășurată la Arad a reprezentat un pas important în atingerea obiectivelor proiectului și implicit pentru dezvoltarea cooperării operaționale între autoritățile de poliție, jandarmerie, frontieră și de imigrări.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.