Cade şi pista Vali Gheorghe? „Nu-l dăm împrumut”

Sport

Scris de Giuliano Junc

Deja nu mai este un secret că UTA tatonează de ceva vreme pista Vali Gheorghe, pentru a îndeplini solicitarea lui Mircea Rednic de a i se aduce un „winger”. Aseară şi în cursul dimineţii părea că lucrurile se mişcă în direcţia bună deoarece după cele 30 de minute şterse ale fotbalistului în meciul cu Nordsjælland, patronul FCSB-ului declara că Vali Gheorghe este liber să plece.

În această seară însă situaţia s-a schimbat cu 180 de grade. Conform gsp.ro, managerul clubului, Mihai Stoica, a declarat la o emisiune tv că este exclus ca jucătorul să plece sub formă de împrumut, FCSB agreând doar un transfer definitiv: „Cine plătește poate discuta apoi cu jucătorul. Nu-l dăm împrumut. Nu mai dăm fotbaliști gratis, împrumut, nu se poate. Toată lumea s-a obișnuit să vină să împrumute de la noi și, dacă se poate, să-i folosească pe acei fotbaliști împotriva noastră și să ne și bată“  a declarat Stoica.

Pentru UTA această situaţie înseamnă practic o uşă trântită în nas. Este de notorietate faptul că Bătrâna Doamnă sub conducerea lui Alexandru Meszar aduce doar jucători liberi de contract şi, foarte rar, câte un fotbalist pe care plăteşte sume de transfer derizorii. Nu poate fi cazul lui Vali Gheorghe, fotbalist care nu doar că e cotat la 550.000 de euro pe transfermarkt dar mai are şi contract până în 2026 cu actualul club. Dincolo de asta, un transfer definitiv ar însemna şi faptul că UTA trebuie să se înţeleagă cu jucătorul în privinţa salariului ori în condiţiile noii politici economice de la Arad, este aproape imposibil de crezut că jucătorul FCSB-ului ar accepta să coboare ştacheta valorii contractului atât de abrupt.

Ultima şansă a UTA-ei ar fi doar cea în care nici celelalte două echipe interesate de jucător, Univesitatea Cluj şi Petrolul, să nu fie dispuse să plătească vreo sumă de transfer, caz în care poate cei de la FCSB ar repune în discuţie varianta împrumutului. Până să se întâmple asta, Mircea Rednic şi conducerea Bătrânei Doamne trebuie să se reorienteze. Nu de alta dar postul de extremă stângă este deficitar la UTA, unde, după plecarea lui Mustacă, roş-albii au rămas în Claudiu Negoescu, Denis Dumitraşcu (dar care e mai mult un jucător defensiv) şi Rareş Pop respectiv Albert Stahl, jucători familiarizaţi mai mult cu banda dreaptă şi care mutaţi pe stânga par a avea mai mult caracter de improvizaţie. Un titular cert pe acea poziţie este obligatoriu.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.