Bustul regretatului pictor Mișu Takacs urmează să fie sculptat și amplasat la Șilindia, localitatea sa de baștină

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Consiliul Judeţean a anunţat astăzi că realizează bustul artistului plastic Mihai Takacs, în localitatea sa de baștină, în comuna Şilindia. Demersul se concretizează în această toamnă, când bustul va fi inaugurat. Astăzi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Bulbuc, s-a deplasat la Şilindia cu sculptorul Dumitru Paina, pentru a prelua amplasamentul.

Realizarea acestui bust reprezintă un omagiu pe care Consiliul Judeţean Arad îl aduce, în numele comunităţii arădene, uneia dintre personalităţile apreciate de opinia publică locală. Mihai Takacs şi-a consacrat deceniile creatoare imortalizării unor simboluri arădene, clădiri, spaţii publice, personalităţi, reuşind să redea, ca nimeni altul, atmosfera oraşului de pe Mureş. Lui îi aparţine şi restaurarea uneia dintre cele mai vechi statui din Arad, a Sfântului Ioan de Nepomuk, protectorul Aradului.

„Mihai Takacs a fost un simbol puternic nu doar a vieţii artistice arădene, ci al Aradului, în general. Un om apreciat şi iubit, un artist dedicat comunităţii din care s-a ridicat, Mihai Takacs a fost numit „monograful în imagini al Aradului”, iar lucrările sale sunt o încântare. Regretăm trecerea sa prematură în nefiinţă, iar prin realizarea bustului îi aducem un omagiu binemeritat” – a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Bulbuc.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.