marți, 25 iunie, 2024

Bucureșteanul Bîrsan o fluieră mâine pe UTA. Bătrâna Doamnă are două înfrângeri în acest sezon cu el la centru

Distribuie articolul

Adversar din Ilfov, arbitru din București… dar, deja ne-am obișnuit cu dubla măsură cu care judecă CCA delegările. Așadar Marcel Bîrsan vine la Arad pentru a conduce partida UTA – FC Voluntari. Este pentru prima oară în acest sezon când centralul bucureștean arbitrează un meci la Arad însă are la activ două partide ale UTA-ei în deplasare, la Sfântu Gheorghe și la Iași, ambele fiind pierdute cu 1-0. Nici ilfovenii nu au avut mai mult noroc cu el în Superliga. Nu mai departe de începutul acestei luni, pe 4 martie, Bîrsan a condus meciul Sepsi – FC Voluntari, încheiat cu 4-0 pentru gazde. În schimb în Cupa României, Voluntariul a reușit să bată Farul cu 2-0 avându-l pe acest arbitru la centru.

De-a lungul timpului UTA a fost arbitrată de 15 ori de Bîrsan și a câștigat în doar două rânduri: 2-1 în august 2022 acasă cu Universitatea Cluj și 3-0 în mai 2017 în deplasare cu… Poli Timișoara! Să admitem totuși că ultima menționată este o victorie care face cât trei. În rest au fost 5 înfrângeri pentru Bătrâna Doamnă cu bucureșteanul la centru și nu mai puțin de 8 remize. Ultima dintre ele a fost chiar un Voluntari – UTA jucat în aprilie anul trecut, tot în play-out, meci încheiat cu scorul de 1-1.

Marcel Bîrsan (42 de ani), este la al 12-lea sezon în care arbitrează meciuri de prima ligă, în acest sezon având deja 16 astfel de partide oficiate, la care se mai adaugă una în Cupa României. Fiind și ecuson FIFA a primit și meciuri internaționale dar destul de puține în acest sezon, 3 la număr: un amical Cipru – Lituania și două meciuri din tururile preliminare ale cupelor europene: Escalades – Podgorica respectiv Bohemians Praga – Bodø/Glimt. Este un arbitru de regulă reținut la decizii drastice dovadă că în cele 20 de meciuri a arătat un singur cartonaș roșu (pentru cumul de avertismente), are o medie de sub 4 cartonașe galbene arătate pe meci și a dictat doar 5 lovituri de la 11 metri.

La meciul de mâine va fi ajutat din camera VAR de craioveanul Viorel Flueran. Iată componența completă a echipei de oficiali:

Arbitru central: Marcel Bîrsan (București)
Asistent 1: Radu Ghinguleac (București)
Asistent 2: Raul Ghiciulescu (Lugoj)
Oficial 4: Florin Mazilu (Satu Mare)
Arbitru VAR: Viorel Flueran (Craiova)
Asistent VAR: Alexandru Filip (Constanța)
Observator arbitraj (FRF): Octavian Șovre (Satu Mare)
Observator organizare joc (LPF): Marian Ivan (Brașov)

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți