sâmbătă, 15 iunie, 2024

Bronz pentru veteranii utiști la un turneu internațional organizat chiar de ei

Distribuie articolul

Vineri și sâmbătă pe stadionul Banatul din Sânicolau Mic, a avut loc, în organizarea Old Boys UTA, un turneu internațional de fotbal, la care au participat 14 echipe. La invitația gazdelor, au răspuns prezent echipele de old boys din Oroshaza (Ungaria), Bor (Serbia), FC Bihor, Srbianca Timișoara, Banatul, Lugoj, Făget, Jibou, Atletico Mocira, Sport Team Baia Mare, Curtici și Ursus Pecica. Inițial a confirmat prezența și echipa din Caransebeș, dar aceasta până la urmă nu s-a mai prezentat. De asemenea, o invitație specială au onorat și nemții de la SG Sontra, dar aceștia au jucat doar o partidă demonstrativă de deschidere, în compania unei selecționate Desavoia Arad.

Echipele au fost împărțite în 4 grupe, în care s-a jucat fiecare cu fiecare, după care s-a trecut la jocuri încrucișate între cele două grupe (locul 1 din grupa A cu locul 1 din grupa B etc), pentru ca duminică să aibă loc meciurile finale. S-au jucat meciuri pe durata a 20 de minute cu excepția finalelor: finala mică a avut două reprize a câte 20 de minute iar finala mare, două reprize a câte 30 de minute.

Turneul a fost câștigat de FC Bihor, care a învins în finală pe Oroshaza la penalty-uri, cu 4-2, după ce la finalul timpului regulamentar de joc a fost 0-0. UTA Old Boys a încheiat turneul pe locul 3. Trupa lui Toderaș a câștigat Grupa 1 învingând echipa din Lugoj cu 1-0 iar apoi a remizat alb cu cei din Curtici. Apoi însă a pierdut în fața câștigătoarei Grupei 2, FC Bihor, cu scorul de 2-0, ratând prezența în finala mare. A reușit în schimb să câștige medaliile de bronz, trecând de Srbianca într-o spectaculoasă partidă încheiată cu 3-2.

La final, președintele Old Boys UTA și totodată organizatoru turneului, Dore Toderaș, a declarat următoarele: „Sunt foarte bucuros că am reușit să organizez acest turneu la Arad, mulțumesc din suflet tuturor echipelor care au acceptat sa ne onoreze cu prezența, îi felicit pentru prestații și pentru fair play-ul de care au dat dovadă. A câștigat echipa cea mai buna, îi felicit pe campionii din Oradea. Mulțumesc din suflet tuturor celor care au fost alaturi de mine, au crezut in visul meu, m-au sustinut, m-au sprijinit si ne-au facut să ne simțim extraordinar, ca organizatori ai acestui turneu internațional de Old Boys. Multumesc celor care au venit la stadion, ne-au sustinut și incurajat. Povestea merge mai departe.“

UTA Old Boys a evoluat în componența: Pășcălău – Bozgan, Zaha, Oprean, Bîlcea – Mutică, N. Varga, Gligor, A. Pavel – Negrău, Barta. Antrenori: Nicolae Mitu, Marius Grad.

Distribuie articolul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți