Bîrsan la centru, Mladinovici la VAR în meciul cu Sepsi

Sursă imagine: frf.ro

Sport

Scris de Giuliano Junc

Partida de mâine dintre Sepsi și UTA va fi condusă de arbitrul bucureștean Marcel Bîrsan. Acesta a arbitrat-o pe Bătrâna Doamnă ultima dată în primăvara acestui an, când textiliștii remizau la Voluntari, 1-1. În total, Bîrsan a arbitrat-o de 13 ori pe echipa noastră, bilanțul fiind de 2 victorii, 8 egaluri și 3 înfrângeri. Alte experiențe recente cu Bîrsan la centrul au fost o victorie cu 2-1 pe teren propriu cu Universitatea Cluj în vara anului trecut dar și o remiză, 1-1 tot acasă, împotriva Rapidului. Atunci Bîrsan a dictat un penalty pentru oaspeți în ultimul minut, la capătul unei faze în care a făcut exces de zel în a-l trimite la marginea terenului pe Alexandru Benga deși acesta nu primise îngrijiri din partea echipei medicale.

Din păcate UTA are amintiri și mai neplăcute, de dată recentă, cu arbitrul care se va afla în camera VAR, este vorba de Horia Mladinovici. În sezonul trecut, în meciul din deplasare cu Chindia, acesta i-a anulat UTA-ei un gol pe motiv de fault în atac pentru ca apoi să îi refuze un penalty la o fază în care contactul a fost similar. Apoi, în Cupa României, Mladinovici i-a furat practic echipei noastre calificarea în finală, anulând un gol perfect valabil marcat de Postolachi și acordând gazdelor foarte ușor un penalty. La ambele faze Mladinovici luase inițial decizia corectă dar apoi a fost influențat de arbitrul VAR de la acel meci, Istvan Kovacs.

Revenind la Marcel Bîrsan, să mai spunem despre acesta că are 41 de ani, arbitrează pe prima scenă a fotbalului românesc din 2012 și este atbitru internațional din 2019. În acest sezon a condus deja 5 partide, dintre care 2 internaționale, una dintre ele implicând-o pe Bodo/Glimit (meciul cu Bohemians Dublin) echipă care tocmai a eliminat-o pe Sepsi din Conference League. Pe covăsneni Bîrsan i-a fluierat de 17 ori în carieră iar Sepsi nu a mai cunoscut victoria cu el la centru în ultimele 7 partide.

Revenind la acest sezon, să mai punctăm că Marcel Bîrsan a condus 3 partide din Superliga: Petrolul – U. Cluj 1-1, FCSB – CFR Cluj 1-0 și Farul – Universitatea Craiova 2-0. În aceste trei meciuri a acordat 15 cartonașe galbene și două penalty-uri.

Componența completă a brigăzii de mâine este următoarea:

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.