sâmbătă, 7 decembrie, 2024

Bilanțul polițiștilor arădeni de la Imigrări, în primele patru luni ale anului 2024

Distribuie articolul

1.200 de permise de ședere pentru diferite scopuri și 379 de avize de angajare în muncă au fost emise de polițiștii de imigrări din Arad, în primele patru luni ale acestui an. 314 străini au fost depistați în situații ilegale.

În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2024, ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 1.200 de permise de ședere, dintre care 1.193 pentru ședere temporară și șapte pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 97 de certificate de înregistrare și 20 de cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH.

În perioada analizată au fost înregistrate 705 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 379 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, 269 de cereri au fost respinse, iar diferența sunt în curs de soluționare.

De asemenea, au fost înregistrate patru invitații pentru cetățenii din state terțe, una dintre acestea a fost aprobată, iar trei au fost respinse. Au mai fost înregistrate trei cereri privind reîntregirea familiei cu cetățeni din state terțe, dintre care două se află în curs de soluționare și una a fost avizată.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 10 activități specifice de control, în urma cărora au fost depistați în situații ilegale 10 străini. Dintre aceștia, trei sunt din Kenya, doi provin din Bangladesh, alți doi sunt din Sri Lanka, iar ceilalți trei sunt din Algeria, Maroc și Tunisia. Ca urmare a verificărilor, trei dintre străini au fost îndrumați să-și reglementeze dreptul de ședere.

Au fost emise 66 de decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 sau 30 de zile de pe teritoriul României, toate pentru ședere ilegală.

În perioada de referință, pe numele a 241 de străini au fost emise de decizii de returnare sub escortă, persoanele în cauză fiind introduse în centrele de custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

Totodată, față de 240 de străini fost instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru perioade cuprinse între 6 luni și 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Prevenirea și combaterea migrației ilegale, dar și controlul permanent asupra respectării șederii străinilor în România rămân în continuare acțiunile prioritare ale polițiștilor de imigrări, care contribuie la creșterea gradului de siguranță al cetățeanului.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți