marți, 25 iunie, 2024

Bătăliile decisive pentru play-off se dau vineri seara. U. Cluj a urcat din nou pe 6, UTA va depinde (și) de meciurile de la Voluntari și Botoșani

Distribuie articolul

FC Botoșani nu a reușit să o încurce pe Universitatea Cluj în această după-amiază (U a câștigat pe teren propriu cu 1-0) astfel că elevii lui Sabău au revenit pe 6, cu 41 de puncte, unul mai mult decât UTA și Hermannnstadt și unul mai puțin decât Farul, care se află pe 5. În acest moment nu mai puțin de 6 echipe sunt implicate în lupta pentru play-off și, conform regulamentului, ele vor trebui ca în ultima etapă să joace în aceeași zi și la aceeași oră. LPF și televiziunile care dețin drepturile tv au decis ca acea zi să fie vineri 8 martie, iar ora să fie 20:00. O decizie din nou discutabilă deoarece sunt meciuri extrem de importante iar prezența pe stadion a unor suporteri ai echipelor care joacă în deplasare va fi impietată. E adevărat că Rapid – FCSB, programat în aceeași etapă, e un meci care a fost ales cumva logic pentru sâmbătă seara, fiind un duel direct în lupta la titlu, însă, credem noi, derby-ul Craiovelor ar fi putut fi programat vineri deoarece suporterii celor două echipe vin din același oraș și n-ar fi avut nicio problemă să ajungă la meci; în acest fel aceste partide pentru play-off ar fi putut fi programate duminică astfel încât fanii echipelor pentru care acest meci este extrem de important, să nu fie puși în situația de a se învoi de la serviciu sau școală (dacă pot) pentru a-și susține favoriții. Dar, ne-am lămurit demult că pentru LPF și televiziunile noastre, publicul care vine pe stadion este cantitate neglijabilă, pentru cele două entități contând doar suporterul de canapea.

Așadar, vineri de la ora 20:00 se vor disputa următoarele meciuri:
CFR Cluj – Hermannstadt
Dinamo – UTA
Petrolul – Sepsi
FC Voluntari – U. Cluj
FC Botoșani – Farul

Interesant este că Petrolul și Sepsi, care se înfruntă în meci direct, nu au jucat încă în această etapă iar dacă niciuna dintre ele nu câștigă (Sepsi cu Voluntari iar Petrolul la FCSB) respectivul duel nu mai are nicio miză. Dar televiziunile noastre s-au grăbit să facă programările încă de astăzi așa că, cel puțin pentru moment, și acest meci este inclus în categoria celor relevante în lupta pentru play-off.

Până la încheierea celor două meciuri amintite e încă prematur să prezentăm calcule deoarece ele pot fi complicate sau simplificate de prezența în ecuație a celor două echipe. Vom face acest lucru imediat ce punctajele tuturor echipelor implicate înaintea ultimei etape vor fi stabilite. Cert este deocamdată că vineri seara UTA va fi pe stadionul „Arcul de Triumf“, acolo unde se va juca meciul cu Dinamo, și cu gândul la partidele de la Voluntari sau Botoșani. O victorie a echipei noastre va fi relevantă doar dacă U. Cluj nu va câștiga la Voluntari sau dacă Farul va pierde la Botoșani.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți