Balint – OUT, Rednic – IN

Sport

Scris de Arad Obiectiv

Cel de-al doilea mandat al lui Gyuszi Balint pe banca Bătrânei Doamne a ajuns la final. Potrivit clubului, despărțirea este una de comun acord, însă sursele noastre spun că, de fapt, Alexandru Meszar era decis să-și demită antrenorul, totul culminând cu declarația acestuia din urmă despre meciul de joi, din semifinala Cupei României, despre care Balint spunea că nu pune prea mare preț pe el, fiind prioritar campionatul.

„În urma unei analize profunde și îndelungate a situației din clasament, conducerea clubului împreună cu staff-ul tehnic au ajuns la un acord comun – chiar dacă nicio parte nu și-a dorit acest lucru, însă am ținut toți cont de binele echipei – ca, începând de astăzi, să se facă o schimbare la nivelul băncii tehnice, printr-o înțelegere amiabilă de reziliere. Le dorim succes în continuare tuturor, mulțumim, Gyuszi Balint, că după 57 de ani jucăm semifinala Cupei României!”, se transmite în comunicatul oficial al clubului UTA.

Rednic, noul antrenor

La doar câteva minute de la anunțul despărțirii de Gyuszi Balint și stafful său, clubul a făcut un alt anunț, unul prin care ni se spune și cine îl va înlocui. Este vorba despre nimeni altul, decât Mircea Rednic, despre care noi știam că este în Arad încă de ieri. De altfel, Rednic a mai fost în Arad cu ceva timp în urmă. Și atunci se zvonea că Meszar îl va demite pe Balint și că îl va înlocui pe acesta cu Rednic. Ei bine, nu s-a întâmplat atunci, dar s-a întâmplat astăzi.

În vârstă de 61 de ani, Mircea Rednic a antrenat o mulțime de echipe în cariera sa: Rapid (de trei ori), FCM Bacău, Al Nasr (Emiratele Arabe), Universitatea Craiova, FC Vaslui, Dinamo (de cinci ori), Alania Vladikavkaz (Rusia), Xazar Lankaran (Azerbaijan), Astra, Petrolul (de două ori), Standard Liege (Belgia), CFR Cluj, Gent (Belgia), Mouscron (Belgia), Al-Faisaly (Arabia Saudită), Poli Iași și Viitorul Constanța. Totodată, Mircea Rednic are în palmares două titluri de campion al României (Rapid – 2002/2003 și Dinamo – 2006/2007), Cupa României (Rapid – 2001/2002), Cupa Azerbaijanului (Xazar – 2010/2011) și două Super Cupe ale României (Rapid – 2002/2003 și 2003/2004).

„Conducerea clubului UTA a ajuns la un acord cu Mircea Rednic, care va prelua banca tehnică a echipei UTA începând de astăzi, contractul întinzându-se până la sfârșitul sezonului 2023-2024. Îi mulțumim domnului Rednic – fotbalist și antrenor cu rezultate deosebite pe plan național și internațional – că a acceptat această provocare, îi dorim mult succes în realizarea obiectivelor. Mircea Rednic va fi prezentat astăzi!”, anunță clubul UTA într-un comunicat oficial.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.