Balint, întrebat despre banii de la Primărie: „Fiecare arădean trebuie să se uite în oglindă și să se întrebe ce îl face să se simtă arădean, cu ce simbol se confundă”

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Se tot vorbește de câteva luni de zile despre ajutorul pe care primarul Aradului, Călin Bibarț, l-a promis cu subiect și predicat, public, pentru UTA. Vorbim, desigur, despre un ajutor financiar venit din partea Primăriei Municipiului Arad, ajutor pe care clubul s-a bazat și în anii trecuți și pe care, evident, s-a bazat și în acest sezon.

UTA a revenit în prima ligă, iar cei care administrează clubul și-au făcut niște calcule, bazându-se totodată și pe promisiunile autorităților locale. Însă aceste promisiuni nu s-au concretizat până la această oră din diferite motive despre care nu are rost să mai pomenim acum, fiindcă s-a tot scris. Și nici nu se știe când vor veni acești bani la UTA, deși ni se tot repetă că acest lucru se va întâmpla.

În acest context, dar și în ce în care a declarat că UTA nu și-a permis să aducă anumiți jucători, deși aveau CV-uri foarte bune, antrenorul Gyuszi Balint a fost întrebat de jurnaliștii prezenți astăzi la conferința organizată pentru a prefața meciul de luni seară, cu Academica Clinceni, în legătură cu ceea ce ei au numit „plasa de siguranță” promisă de autorități, dar care încă nu a venit.

„Este un subiect care, pe mine, cel puțin, cred că mă depășește sau cel puțin depășește atribuțiile poziției mele. Ce pot să spun despre acest subiect este că, fiecare arădean ar trebui, când se trezește în fiecare dimineață, să se uite în oglindă și se întrebe ce îl face pe el să se simtă arădean și cu ce simbol al Aradului se confundă. Ce îl reprezintă pe el, ca arădean? Eu vă spun sincer, m-am născut și am crescut în Brașov, iar FC Brașov este echipa mea de suflet, fiindcă acolo am debutat, dar pe mine UTA mă face să mă simt arădean. Cred că toată lumea din Aradul acesta ar trebui să se gândească ce este cu adevărat important pentru Arad și pentru arădeni. Eu cred că UTA este una din principalele embleme ale acestui oraș. Nu mă refer neapărat la autorități, ci în general la oameni, dar dacă asta este modalitatea prin care alegem să respectăm UTA… Nu pe Balint, nu pe Meszar, nu pe Hora, nu pe Iacob. UTA! Este un spirit. Vorbim despre un spirit, de o istorie, de niște pagini scrise cu litere foarte groase în istoria orașului, nu neapărat a acestei echipe. Cred că toată lumea ar trebui să se gândească cu mai mult respect la absolut tot ceea ce înseamnă acest club, acum și mai ales în viitor, pentru că modul în care abordăm prezentul ne influențează viitorul. Trebuie să ne gândim ce facem astăzi pentru Arad, pentru arădeni și pentru viitorul Aradului și al Arădenilor. În momentul în care vorbim despre o emblemă, despre un simbol foarte important al orașului, cred că ar trebui să fim puțin mai atenți, mai respectuoși și mai responsabili”, a declarat Gyuszi Balint, pe un ton destul de apăsat.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.