Avem câștigătorul licitației pentru schimbarea gazonului de pe Arena „Francisc Neuman”

Sport Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

La începutul lunii iunie, Arad Obiectiv scria că Arena „Francisc Neuman” nu va avea gazon nou în această vară și nu ne-am schimbat părerea până la această oră. Nici nu am avea cum să ne schimbăm părerea, fiindcă mai avem în față exact o lună rămasă din această vară, adică luna august, iar la stadion încă n-a apărut vreun muncitor sau vreun utilaj care să se apuce de lucru. Cu toate acestea, nu încercăm să fim nici cârcotași, nici să arătăm cu degetul spre cineva, ci pur și simplu punem pe „foaie” situația.

Ei bine, a trecut mai bine de o lună de când anunțam care sunt firmele care și-au depus ofertele pentru a câștiga licitația acestor lucrări de schimbare a gazonului. Este vorba despre două asocieri de firme, care și-au manifestat intenția de a efectua respectivele lucrări. Vorbim despre lucrări mult mai complexe, decât simpla schimbare a suprafeței de joc. Înainte de a fi așternut stratul de gazon, vor fi refăcute sistemele de drenaj și degivrare, apoi se va reface substratul de bază, subtratul de cultură și sistemul de irigații. Abia ulterior se ajunge și la partea cu gazonul în sine, un gazon hibrid (mix între gazon natural și gazon artificial). Pe lângă acestea, vor fi achiziționate și o serie de dotări, echipamente și utilaje de întreținere a suprafeței de joc. În total, se va interveni pe o suprafață de aproape 10.000 de metri pătrați, dintre care peste 8.300 mp este suprafața de joc, iar peste 1.500 mp este zona perimetrală, unde va fi montat gazon artificial.


Citește și: 


Cine a câștigat licitația

Cum spuneam, două asocieri de firme și-au depus oferte la licitația deschisă de către cei de la Recons, societatea primăriei, care adminsitrează stadionul.

Prima asociere este compusă din firmele SPORT FIELDS (Ofertant – lider), ELECTROPROIECT ADA SRL (subcontractant), HOBBIT INTEGRAL RO SRL (subcontractant) și ELIO INDUSTRIAL (subcontractant).

Din cea de-a doua asociere fac parte firmele UNICOMP (Ofertant – lider), EURO PROIECT (subcontractant), GAMA VERDE (terț și sbucontractant) și ASTRA BUCUREȘTI & CO PROD SRL (terț și sbucontractant).

Ei bine, din informațiile noastre, asocierea care a câștigat licitația este cea al cărei lider este firma Sport Fields, o firmă care are în portofoliu o serie de astfel de lucrări, de la Arena Națională, la Stadionul „Ion Oblemenco”, Stadionul „Arcul de Triumf”, Stadionul Municipal din Sibiu, baza de antrenament a celor de la FCSB etc. Mai multe despre cele două asocieri de firme puteți citi în următorul material: Două asocieri de firme și-au depus ofertele pentru schimbarea gazonului de pe Arena „Francisc Neuman”.

Încă nu știm exact dacă cealaltă asociere de firmă a depus contestație sau dacă urmează să o facă. Dacă va exista o contestație, există riscul ca lucrurile să se mai întindă o bună perioadă de timp. Cu toate acestea, chiar și fără contestație, următoarea fază ar fi cea de proiectare, care de asemenea va dura. Cu siguranță, lucrările efective nu vor începe mai devreme de venirea toamnei. Asta dacă nu cumva mai apar alte lucruri neprevăzute.

Un alt amănunt care ar mai fi de menționat face referire la implicațiile financiare ale acestor lucrări. Din informațiile Arad Obiectiv, firmele care au câștigat licitația și-au asumat realizarea lucrărilor pentru suma de 8.817.296 lei (aproximativ 1.786.000 de euro), în vreme ce al doilea grup de firme și-au oferit serviciile pentru suma de 9.400.000 lei (adică aproximativ 1.904.000 de euro).

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.